Κατάληψη Κουκάκι:. Το ατομικό δικαίωμα του ασύλου της κατοικίας, ως χώρου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου, αποτελεί συμπλήρωμα των διατάξεων που περιέχονται στο Σύνταγμα και κατοχυρώνουν την προσωπική ελευθερία και ασφάλεια.Στην ελληνική έννομη τάξη, σε συνταγματικό επίπεδο, το άσυλο της κατοικίας κατοχυρώνεται στο άρθρο 9 παράγραφος 1 εδάφιο α΄ του ελληνικού Συντάγματος του 1975. Οι διεθνείς κατοχυρώσεις δε λείπουν. Έτσι κατοχύρωση του δικαιώματος υπάρχει στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και στο Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, αστυνομικοί ζήτησαν να εισέλθουν σε οικία ανυποψίαστων πολιτών και όταν ζήτησαν την εντολή εισαγγελέα, όπως καταμαρτυρεί η σύζυγος, οι άνδρες τον ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα και τους γιους της οικογένειας. Δεν είμαστε ασφαλείς ούτε στο σπίτι μας από τα ΜΑΤ.«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να μπείτε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα. Ζήτησαν πάλι χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταράτσα», είπε.

«Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες, αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις