Γεννηματά Σημίτης: Θα συναντηθούν σήμερα για τα εθνικά θέματα

Γεννηματά Σημίτης: Θα συναντηθούν σήμερα για τα εθνικά θέματα

Γεννηματά Σημίτης: Για τις εξελίξεις και τις προοπτικές Ελλάδας – Τουρκίας θα συζητήσουν η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά Σημίτης: Ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη θα έχει σήμερα στις 11.00 ι η Φώφη Γεννηματά μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα εθνικά θέματα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Ιδιαίτερα το ζήτημα της προοπτικής της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θέμα που απασχόλησε και το τελευταίο άρθρο του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Πάντως η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να προετοίμασε το κλίμα με την παρουσία της στο κοινοβούλιο και στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

Γνώστες των θεμάτων που αφορούν τα τεκταινόμενα στο Κίνημα Αλλαγής κατέγραψαν τις έντονα επικριτικές αναφορές της Φώφης Γεννηματά στην διακυβέρνηση της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή χωρίς προφανή λόγο. Η πρώτη αφορούσε την διαχείριση των οικονομικών αφού η Φώφη Γεννηματά  αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του 2004-2009 μιλώντας για την «αλόγιστη σπατάλη των κυβερνήσεων Καραμανλή». Επίσης στα εθνικά θέματα αφού η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ έθιξε το θέμα της συμφωνίας του Ελσίνκι σημειώνοντας πως «δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε μία ακόμη ευκαιρία όπως συνέβη το 2004 με την κυβέρνηση Καραμανλή».

Επίσης στην ίδια αναφορά στα εθνική η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη να αρχίσουν οι διαδικασίες για την κατάληξη σε ένα συνυποσχετικό με την τουρκική πλευρά. Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι πριν από αυτό στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής πρέπει «πρώτα να καθοριστεί η κόκκινη γραμμή». Η συγκεκριμένη φράση θεωρείται από όσους γνωρίζουν στην …οριοθέτηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ από τις απόψεις του Κώστα Σημίτη. Ιδίως εφόσον περιορίζουν το εύρος των θεμάτων που μπορούν να τεθούν υπό την κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου και το πόσο αυτά μπορεί να επεκταθούν πέραν του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας.