Καλαμάτα μωρό: Σημειώνεται πως η νεαρή γυναίκα, που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας, δηλώνει πως πέταξε το μωρό γιατί βρέθηκε σε απόγνωση: "Δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει. Κανέναν να με στηρίξει. Είμαι μόνη μου. Έφτασα νύχτα, τριγυρνούσα στην Καλαμάτα και κάποια στιγμή θόλωσα και το πέταξα". Ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Κρόμπας, σημείωσε πως η γυναίκα είναι ψυχολογικό ράκος και έχει μετανιώσει. Η ίδια είναι μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας, ενώ οι γονείς της ζουν στη Μεσσηνία.

Η μητέρα φέρεται να γέννησε στις 14 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Καλαμάτας και αμέσως μετά πήγε στην Αθήνα όπου φιλοξενήθηκε σε φίλους της. Το βράδυ της Τρίτης επέστρεψε μαζί με το μωρό στην Καλαμάτα, με το ΚΤΕΛ. Περιφερόταν στους δρόμους. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα πέταξε το μωρό στον κάδο και έφυγε για το σπίτι φίλων της. Τα ξημερώματα μια γυναίκα που ετοιμαζόταν να πετάξει τα σκουπίδια της στον κάδο απορριμμάτων άκουσε το κλάμα του μωρού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το μωρό ζει από καθαρή τύχη, καθώς το απορριμματοφόρο που εξυπηρετεί την περιοχή είχε παρουσιάσει βλάβη και δεν πέρασε εκείνη το πρωί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, το αγοράκι έδειχνε σε καλή κατάσταση. "Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκλονίζει η γυναίκα που βρήκε το βρέφος στην Καλαμάτα

Η περιγραφή της γυναίκας που εντόπισε το βρέφος προκαλεί τρόμο. Η γυναίκα δήλωσε ότι άκουσε κλάμα του μωρού το πρωί και προσπαθούσε να πείσει τους περαστικούς ότι πρόκειται για μωρό: «Εδώ στην Καλαμάτα για τα σκουπίδια έχουμε πηγάδια με 15 μέτρα βάθος, όχι κάδους. Είχαν πετάξει το παιδί μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Το πηγάδι ήταν μέχρι την μέση γεμάτο και από πάνω η χάρτινη σακούλα. Ανοίγω τον κάδο το πρωί και φωνάζω «Παιδιά! ένα παιδί!». Ζω σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλαμάτας, δεν σταματούσε κανένας, όλοι μου λέγανε ότι έχει μπει γατάκι μέσα και να πάρουμε την Πυροσβεστική να έρθει να το βγάλει. Τους έλεγα να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία γιατί εγώ είχα το κινητό μου στο σπίτι. Αν έφευγα να πάω σπίτι θα πετούσαν σκουπίδια και θα το ζουπάγανε το παιδί. Ήμουν πάνω από μισή ώρα στον κάδο και ζητούσα βοήθεια, έκλαιγε αυτό, έκλαιγα και εγώ, και του έλεγα «θα σε βοηθήσω, μην φοβάσαι, θα γίνεις καλά». Ήμουν πεσμένη κάτω, και με ένα σκουπόξυλο είχα ανοίξει το πηγάδι για να παίρνει αέρα το παιδί. Πέρασαν δύο άτομα, οι οποίοι πήραν τηλέφωνο και ήρθε η αστυνομία, το έβγαλε ο αστυνόμος από την χάρτινη σακούλα και έκλαιγε, πήγε να του πέσει από τα χέρια. Μου είπε ο διευθυντής της αστυνομίας ότι το έσωσα, γιατί αν μια σακουλίτσα έπεφτε πάνω θα το ζούπαγε. Μίλησα με το νοσοκομείο, είναι υγιέστατο, 6 ημερών, αγοράκι».

Εντύπωση προκαλεί η επιμονή της γυναίκας, καθώς κανείς δε σταματούσε να την βοηθήσει!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις