Αστυνομική βία ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένη να μην αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μείνει «έξω από το κάδρο» των κρουσμάτων αστυνομικής βίας, εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση.Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι ευθύνες για τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας των τελευταίων μηνών, με αποκορύφωμα τα γεγονότα στο Κουκάκι αγγίζουν σαφώς τον πρωθυπουργό της χώρας. Μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ακριβώς αυτές τις ευθύνες επιχειρεί να αποφύγει. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν ότι το έργο υπεράσπισης αυτών των πρακτικών αφέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο. Θυμίζουμε ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε αναγκαιότητα που υπάρχει για «ολίγη βία» ενώ υποστήριξε οτι οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να προσφέρουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Ενδεικτική για την στάση του πρωθυπουργού είναι η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση που επισήμανε με αφορμή την τελευταία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλήγια τον προϋπολογισμό του 2020 ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή προσπάθησε να “πάρει αποστάσεις” από το συμβάν». Αναρωτήθηκε παράλληλα αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι «γι’ αυτό τον εξέλεξαν οι Έλληνες πολίτες; Για να σπάει πόρτες στα σπίτια και να χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες;». Μάλιστα μνημόνευσε τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ όπου έδειχναν ότι η παραβατικότητα είχε μειωθεί χωρίς η αστυνομική δράση να παραβιάζει τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Για το «έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη» έκανε λόγο άλλωστε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρέθεσε την φωτογραφία από την διαμετακομιδή στο νοσοκομείο του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ σημειώνοντας ότι «τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης». Μάλιστα καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποκρύψει την χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία τις οποίες τώρα ονομάζουν πλαστικές μπάλες.Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό των υποθέσεων αστυνομικής βίας επισημαίνεται πως «οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις