Αστυνομική αυθαιρεσία: Αστυνομικός κατά δημοσιογράφου - «Δεν θα τραβήξεις...» [vid]

Αστυνομική αυθαιρεσία: Αστυνομικός κατά δημοσιογράφου - «Δεν θα τραβήξεις...» [vid]

Αστυνομική αυθαιρεσία: Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η αστυνομική αυθαιρεσία σε όλη την Ελλάδα. Στη Χαλκίδα ένας αστυνομικός προσπάθησε να εμποδίσει δημοσιογράφος την ώρα που έκανε ρεπορτάζ.

Αστυνομική αυθαιρεσία: Σύμφωνα με το Eviazoom.gr, την Τρίτη ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης, βρέθηκε έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας για να καταγράψει την έξοδο και κάποια δήλωση ίσως του Σπύρου Χριστοδούλου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε καταδικαστεί στο Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας σε 10 χρόνια κάθειρξη για την πολύκροτη ληστεία σε τράπεζα της Αιδηψού που έλαβε χώρα το 2011 με λεία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περίπου 430.000 ευρώ.

Την ώρα που ετοιμαζόταν να τραβήξει με την κάμερα, ένας αστυνομικός τον πλησίασε και του είπε να σταματήσει να τραβάει: «Μην τραβήξεις όπως θα βγούμε, μην τραβήξεις, δεν θα τραβήξεις...». Ο δημοσιογράφος απορημένος ρωτά τον αστυνομικό για ποιο λόγο να μην τραβήξει για να πάρει την απαράδεκτη απάντηση: «Γιατί δεν θα τραβήξεις, τι γιατί; γιατί δεν θα τραβήξεις....».

Ο δημοσιογράφος με ψυχραιμία προσπάθησε να εξηγήσει στον δημοσιογράφο ότι κάνει τη δουλειά του νόμιμα, για να πάρει την εξής απάντηση: «Και τι; Θα κάνεις εσύ τη δουλειά σου και θα χάσω εγώ τη δικιά μου;».

Μάλιστα, ο αστυνομικός συνέχισε με ...σκηνοθετικές υποδείξεις: «Τράβα εδώ την κλούβα άμα θέλεις, από κει και πέρα όσο δεν ήμασταν τράβηξες, πήρες φωτογραφίες σε είδα...».

Ο δημοσιογράφος του εξήγησε πως είναι στο σημείο γιατί θέλει να τραβήξει τον άνθρωπο (τον καταδικασμένο Χριστοδούλου) με τον αστυνομικό να απαντά: «Τον άνθρωπο δεν γίνεται να τον πάρεις...». Επιμένοντας ο δημοσιογράφος ρωτά: «Γιατί δεν γίνεται..», δεχόμενος την απάντηση: «γιατί δεν γίνεται ρε αρχηγέ, τώρα να χαλάσουμε τις καρδιές μας; Εγώ σου λέω να μην βγάλεις, από κει και πέρα έξυπνος είσαι καταλαβαίνεις...».

Δείτε το βίντεο: