Δημήτρης Κουτσουμπας: Από την Παιδική Χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, θα ακούσει τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η παιδική χορωδία θα επισκεφθεί τα γραφεία της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ στις 10 το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση από την πλευρά του Περισσού αφού κρατά το ζήτημα των διεκδικήσεων των Παλαιστινίων απέναντι στην Ισραηλινή επιθετικότητα ψηλά στην πολιτική του ατζέντα.

Άλλωστε στις 29 Νοέμβρη με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως «εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για πάνω από 70 χρόνια. Ο πολύχρονος και ηρωικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη σε όλον τον κόσμο. Η μεθοδευμένη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Ισραήλ, σε βάρος των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, συμβάλλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στην περιοχή».

Επισήμανε παράλληλα ότι «η πρόσφατη “νομιμοποίηση“ των εβραϊκών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μαζί με μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης Τραμπ, με πιο χαρακτηριστική τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προστίθενται στον χαρακτηρισμό του Ισραήλ ως του “πιο ισχυρού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή” και δείχνουν τη στήριξη του Ισραήλ