Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε χριστουγενιάτικο τραπέζι χωρίς την παρουσία της γεμιστής γαλοπούλας. Νόστιμη, τρυφερή, γεμιστή, μαγειρεμένη με αγάπη…

Αυτή είναι η τέλεια γέμιση για την "βασίλισσα" του χριστουγενιάτικου τραπεζιού σας

Γέμιση με κιμά, κάστανα, κουκουνάρι και σταφίδες
Υλικά: 400 γρ. κιμά, 50 γρ. βούτυρο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι, 300 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα, 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί, 50 γρ. σταφίδες, 50 γρ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο, 400 ml ζωμός κότας, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το ρύζι και το ζωμό. Βράζετε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. • Προσθέτετε κατόπιν τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα, το αφήνετε να κρυώσει και γεμίζετε τη γαλοπούλα.

Η γαλοπούλα είναι αλήθεια ότι είναι ένα ξενόφερτο έθιμο που όμως όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στην χώρα μας.
Σήμερα, το 87% των Βρετανών πιστεύει πως τα Χριστούγεννα δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς την παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα. Η ζήτησή της αυξάνεται σταθερά και σήμερα στην Αγγλία καταναλώνονται περίπου 10 εκατομμύρια γαλοπούλες τον χρόνο. Οι γαλοπούλες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι προσιτές στην τιμή, αρκετά μεγάλες ώστε να φάει ολόκληρη οικογένεια (σίγουρα θα σας περισσέψει και για μετά!) και φρέσκες, αν ξέρεις από πού να τις αγοράσεις. Φυσιολογικά γεννιούνται την άνοιξη και χρειάζονται 7 μήνες για να ωριμάσουν και να γίνουν υγιείς.

Προετοιμαστείτε κι εσείς για ένα άκρως χορταστικό εορταστικό γεύμα, με ψητή γαλοπούλα και, φυσικά, την αγαπημένη σας γέμιση!

Πρέπει να θυμάστε ότισύμφωνα πάντα με τον ΕΦΕΤ, οι νωπές, εγχώριες, μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να πωλούνται χωρίς εντόσθια (συκωτάκια). Στις συνταγές που αναφέρονται, μπορείτε είτε να τα παραλείψετε τελείως αυξάνοντας κατά 150 γρ. -200 γρ. τον κιμά είτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένα συκωτάκια κοτόπουλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις