Κουκάκι: Το βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύεται από την Εφημερίδα των Συντακτών και έχει τραβηχτεί από μπαλκόνι, απέναντι από το κτίριο της κατάληψης και της οικίας του Δημήτρη Ινδαρέ. Στο βίντεο – ντοκουμέντο με την εισβολή της αστυνομίας στο κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Ματρόζου φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια των αστυνομικών να εισβάλλουν στην κατάληψη κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και τροχού προκειμένου να παραβιάσουν την πόρτα.

Στη κεντρική φωτογραφία φαίνονται οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων (από την ταράτσα του κατειλημμένου κτιρίου) να ορμούν στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Τα γεγονότα που ακολούθησαν προκάλεσαν σάλο με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας να διατάσσει τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για αστυνομική βία, ενώ ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.Στις 15 Μαΐου οι δίκες των 9 συλληφθέντων στο Κουκάκι

Για τις 15 Μαΐου 2020 αναβλήθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δίκες των 9 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή καθώς όπως είπαν δεν έχουν λάβει γνώση ολόκληρης της δικογραφίας. Στο Δικαστήριο ήταν παρόντες και οι κατηγορούμενοι Δημήτρης Ινδαρες και οι 2 γιοι του που συνελήφθησαν στο σπίτι τους.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος τους, ο σκηνοθέτης εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Απούσα από το δικαστήριο ήταν η κοπέλα που έχει καταγγείλει ότι χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα. Σύμφωνα με το συνήγορο της, είναι ασθενής λόγω του τραυματισμού της.

Φωτογραφία: ΕΦΣΥΝ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις