Νέα Δημοκρατία: Παρότι οι δημοσκοπήσεις που είδαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πρόσφατα όπως αυτή της Pulse, το φως της δημοσιότητας δίνουν δημοσκοπικό προβάδισμα στο κυβερνητικό κόμμα αυτό κάθε άλλο παρά έχει καθησυχάσει όσους προβληματίζονταν για την πορεία της κυβέρνησης. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ήδη στο πρώτο μόλις εξάμηνο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται μία δημοσκοπική αποτυχία. Αυτή δεν είναι άλλη από το προσφυγικό πρόβλημα. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ είναι σαφές ότι υπάρχει αποδοκιμασία της μέχρι στιγμής διαχείρισης. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων το 66% είτε διαφωνούν είτε προβληματίζονται. Επίσης διαφαίνεται διαρροή ψηφοφόρων προς σχηματισμούς που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ

Ο δεύτερος λόγος είναι η σώρευση ατυχών κυβερνητικών ενεργειών τις οποίες παραδέχθηκε στην τελευταία συζήτηση του προϋπολογισμού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για «λάθη» αν και ξεκαθάρισε ότι δεν αναιρούν το θετικό κυβερνητικό πρόσημο. Αυτά σχετίζονται με την παραίτηση του Α. Διαματάρη, τα φαινόμενα έλλειψης αξιοκρατίας στους διορισμούς διευθυντών στα νοσοκομεία και βέβαια με τα τελευταία γεγονότα στο Κουκάκι που είναι σαφές ότι έχουν γυρίσει σε βάρος της Ν.Δ

Ο τρίτος λόγος είναι η έντονη …παραταξιοποίηση που καταγράφεται σχετικά με την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Η Όλγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε και αυτή υπέρ της στήριξης του Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψηφίου για την προεδρία συντασσόμενοι με αρκετούς βουλευτές που –κάποιοι δημόσια- στηρίζουν μια τέτοια εξέλιξη. Αντίστοιχα όμως καταγράφονται συσπειρώσεις, δημόσιες, υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά.

Ο τέταρτος λόγος είναι η επερχόμενη διεθνής ύφεση. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για την οικονομία. Στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουν πως η έκθεση «επιβεβαιώνει την βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του μείγματος πολιτικής με μειώσεις φόρων και ένα ευρύτατο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικών πολιτικών από την σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Παρόλα αυτά αναφέρουν πως βρισκόμαστε «σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναθεωρείται προς τα κάτω» αν αντιπαραβάλλουν πως «ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναθεωρείται προς τα πάνω».

Ο πέμπτος λόγος είναι οι …ίδιες οι δημοσκοπήσεις. Δεν λείπουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που απορούν με την συχνότητά τους. Συνδέουν μάλιστα το γεγονός με την σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών για το «κάψιμο» της απλής αναλογικής, εφόσον δεν συντρέξουν οι συνταγματικές και κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις