Χριστούγεννα 2019 Εξάρχεια: Ολημερίς το στήνανε, το βράδυ εκαιγόταν… Καταντά γραφικό, αν όχι εξοργιστικό. Λίγο μετά τις 22.00 της Παρασκευής, άγνωστοι που προφανώς δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους, έβαλαν και πάλι φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έστησε ο δήμος Αθηναίων στο κέντρο της πλατείας Εξαρχείων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, αίφνης ομάδα νεαρών έκανε παρανάλωμα του πυρός το δέντρο που τα συνεργεία του δήμου είχαν στήσει λίγες ώρες νωρίτερα.

Λίγα λεπτά μετά, στην πλατεία κατέφθασαν διμοιρίες των ΜΑΤ.


Στις 21.55

Στις 22.00


Δείτε το βίντεο


Το χρονικό της… φωτιάς

Πριν από μερικά 24ωρα, συνεργεία του δήμου Αθηναίων τοποθέτησαν στην πλατεία Εξαρχείων ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η αντίδραση (σχεδόν όλων) ήταν μία: Πόσο θα αντέξει; Η απάντηση δόθηκε μερικές ώρες μετά, καθώς πρωί μπήκε, βράδυ κάηκε… Ουδείς, βεβαίως, δεν εξεπλάγη ούτε αιφνιδιάστηκε με αυτή την εξέλιξη. Μία εξέλιξη που φάνταζε να ακολουθεί το "κανονικό" αφήγημα της τόσο… ιδιαίτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε προαναγγείλει ότι το δέντρο θα ξαναστηθεί στην πλατεία: «Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη την πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν», ανέφερε στο Facebook.

Το πρωί της Παρασκευής τοποθέτησε στην πλατεία Εξαρχείων νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο.Το θέμα πάντως είναι να ερωτηθούν τι θέλουν οι πραγματικοί κάτοικοι των Εξαρχείων. Στην παρακάτω ανάρτηση, κάτοικος της περιοχής μεταφέρει τις σκέψεις της.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις