Καλαμάτα μωρό: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα η νεαρή Γεωργιανή, η οποία το πρωί της περασμένης Τετάρτης, τύλιξε το μωράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη. Η ίδια υποστήριξε, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ότι η απόγνωση την οδήγησε σε αυτή την πράξη γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει. Ο δικηγόρος της κοπέλας, Κωνσταντίνος Κρόμπας, ο οποίος μίλησε στο protothema, ανέφερε ότι η 24χρονη θέλει πίσω το παιδί της.

"Έχει μετανιώσει για την πράξη της, κλαίει συνεχώς και θέλει πίσω το παιδί της. Πιστεύω ότι πάσχει από κάποιας μορφής κατάθλιψη και ίσως αυτό να την οδήγησε σε αυτό το οποίο έκανε και σίγουρα είναι καταδικαστέο. Ρωτάει συνεχώς για το μωρό της και μας ζητάει να του πάμε διάφορα πράγματα στο νοσοκομείο" ανέφερε.

Πολλά ζευγάρια θέλουν να υιοθετήσουν το βρέφος

Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το νεογέννητο αγοράκι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια εκείνα τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν αλλά και να υιοθετήσουν το βρέφος .

Εν μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας. Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.

Πώς είχε περιγράψει τη διάσωση του βρέφους η γυναίκα που το βρήκε

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις