Καρολίνσκα: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα τρία νομοσχέδια φέρνουν μεγάλες ανατροπές στην υγεία. Συγκεκριμένα η αρχή θα γίνει από τρία νοσοκομεία στην Αττική και ένα στην περιφέρεια με ανακατασκευή κτιρίων από ιδιωτικά κεφάλαια. Οι ιδιώτες θα εγκαταστήσουν μηχανήματα και θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες μέσα στα δημόσια κτίρια. Και το σχέδιο δεν σταματά εκεί σύμφωνα με την πρόβλεψη των νομοσχεδίων που ετοιμάζει η κυβέρνηση το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να νοικιάσει ιδιωτικό νοσοκομείο κατά αποκλειστικότητα!!

Τι ακριβως έκανε το νοσοκομείο Καρολίνσκα στη Σουηδία

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καρολίνσκα της Σουηδίας το 2014 αγόρασε από ιδιώτες έπειτα από διαγωνισμό υπηρεσίες ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και παρέχει στους ασθενείς τις συγκεκριμένες υπηρεσίες για 14 χρόνια χρησιμοποιώντας πτέρυγες του κρατικού κτιρίου. Ουσιαστικά το κράτος προσφέρει στον ιδιώτη το κτίριο και την …θεσμική υποδοχή των ασθενών. Αναμένονται αντιδράσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και συνολικά από τον κλάδο υγείας. Και καθώς στο σχέδιο "καρολίνσκα" έχουν ήδη υπαχθεί δύονοσοκομεία της Αττικής αξίζει να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής επί διοίκησης Δούρου μετά από διεθνή διαγωνισμό προμήθευσε στα νοσοκομεία της περιφέρειας Αττικής μηχανήματα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψαν πολλές από τις ανάγκες και τα κενά.

Είναι ενδεικτικό ότι τα εγκαίνια υποδοχήςτων μηχανημάτων Πού έγιναν πριν λίγες εβδομάδες σε αρκετά νοσοκομεία ένωσαν τους συνήθως άσπονδους Πολάκη Πατούλη και Δούρου. Ενδιαφέρον θα έχει τόσο η αντίδραση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο οποίος είναι και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις