Αντιδράσεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκμεταλλευθεί και να οικειοποιηθει επικοινωνιακά έργα και πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης στην περιοδεία του στην Θεσσαλία.

Κατά την επίσκεψή του στο νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα) ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ο Ε65 είναι ένας δρόμος για τον οποίο υπεγράφη η πρώτη σύμβαση παραχώρησης το 2007 και πέρασε από “σαράντα κύματα”». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαναδιαπραγματεύτηκε τη σύμβαση παραχώρησης το 2013. Ολοκληρώθηκε το μεσαίο κομμάτι και τώρα δρομολογείται -με μεγάλη ταχύτητα- το νότιο κομμάτι, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, με προοπτική αυτό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021».

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη το έργο αυτό «ξεκόλησε» επί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας. Μάλιστα σχολίασε μάλλον σκωπτικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αυτοκινητόδρομο λέγοντας: «Ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση να επιδείξει την ίδια σοβαρότητα και συνέπεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί, χωρίς καθυστερήσεις, το σημαντικό αυτό έργο προς όφελος των κατοίκων όχι μόνο της Φθιώτιδας, αλλά και ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδας. Προσμένουμε η επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Νομό Φθιώτιδας να αφορά κάποιο μεγάλο έργο, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ξεκινήσει».

Παραδοχή Κυριάκου Μητσοτάκηγια τα έργα

Πάντως σε κάποια θέματα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβερνητική πολιτική κινείται «στις ράγες» της προηγούμενης κυβέρνησης σε συγκεκριμένα θέματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο κτίριο των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία και στην πόλη της Λάρισας ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποτέλεσε και δική μας προτεραιότητα, σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη με μόνιμες συμβάσεις πια προσωπικού στην ειδική αγωγή». Πρόσθεσε μάλιστα πως «ξέρω πολύ καλά ότι και εσείς, όσοι εργάζεστε στα ειδικά σχολεία, κάνετε κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο, ένα απλό διδακτικό έργο. Κάνετε μία κατάθεση ψυχής η οποία πολύ συχνά υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.

«Θέλω όμως να κάνω και μία ειδική μνεία στους δασκάλους, τους καθηγητές, όλους όσοι στελεχώνουν την ειδική αγωγή στη χώρα μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι αποτέλεσε και δική μας προτεραιότητα, σε συνέχεια πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη με μόνιμες συμβάσεις πια προσωπικού στην ειδική αγωγή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Ξέρω πολύ καλά ότι και εσείς, όσοι εργάζεστε στα ειδικά σχολεία, κάνετε κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο, ένα απλό διδακτικό έργο. Κάνετε μία κατάθεση ψυχής η οποία πολύ συχνά υπερβαίνει το αυστηρό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Θέλω ειλικρινά από καρδιάς να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις