Η εκδήλωση για την Perfomance Las Tesis συμπίπτει σήμερα με την εξοργιστική είδηση μιας ακόμα γυναικοκτονιας στο Ηράκλειο.Το τραγούδιUn Violador en Tu Camino – A Rapist in Your Path (Ένας Βιαστής στο Δρόμο σου),που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο της εθνικής εξέγερσης της Χιλής, ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, δημιουργήθηκε από τηΧιλιανή φεμινιστική ομάδα LasTesisκαι εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γυναίκες με τα μάτια δεμένα με μαύρο μαντήλι ενώνουν τις φωνές τους και καταγγέλλουν συλλογικά την πατριαρχία. Το βίντεο με το τραγούδι και τις χορευτικές κινήσεις που το συνοδεύουν έφτασε στο Μεξικό, την Κολομβία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη χώρα μας. Δείτε τι συνεβαινε νωρίτερα στην πλατεία Σοτομαγιόρ στην Χιλή:

"Όλα είναι ευπρόσδεκτα, με τον όρο ότι συμμετέχουμε σε αυτό ως άνθρωποι» τόνιζαν στην πρόσκληση οι διοργανωτές επισημαίνοντας ότι«Οι Las Tesis ξεσήκωσαν τις γυναίκες σε πάρα πολλές πια χώρες με τη δυναμική performance τους, ενάντια στη βία που δέχονται οι γυναίκεςαλλά και γενικότερα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα της κοινωνίας, που οδηγεί σε όλες τις μορφές βίας! Το κύμα έχει ήδη μεταδοθεί και στην Ελλάδα!

Πρόκειται για μια μαζική καλλιτεχνική – ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ώστε να ενώσουμε τη δύναμη της φωνής μας, με πρόθεση να καταδικάσουμε τη βία και να υπερασπίσουμε τις αυτονόητες αξίες».

«Ζητάμε δικαιοσύνη, σεβασμό, αγάπη και ελευθερία για τη ζωή μας και για τις επόμενες γενιές μετά από μας. Στηρίζουμε την τέχνη ως μέσο αφύπνισης συνειδήσεων. Καλούνται ελεύθερα χωρίς διαχωρισμό όλες οι ομάδες γυναικείων σωματείων, οργανώσεων, φεμινιστικών ομάδων, άλλων χρωμάτων, ισπανόφωνων, όλων των εθνικοτήτων, λοατκι, τρανς, κουιρ και όσες άλλες σχετικές ομάδες θέλετε να γίνετε συνδιοργανωτές, ενημερώστε μας ώστε να προστεθείτε και να καλέσετε τον κόσμο που θέλετε»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις