Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και τη βιτρίνα ενός καταστήματοςΈβερεστ. Επίσης συνθήματα έγραψαν στην πρόσοψη φούρνου Χωριάτικο[ οιφούρνοι «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ»έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί ότιείναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από trafficking].
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν την ομάδαστον σταθμό του Αμαρουσίου,αλλά είχαν ήδη μπειστον ηλεκτρικό, έχοντας προηγουμένως αχρηστέψει τα μηχανήματα των εισιτηρίων.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 11 το πρωί, συμβολικάαντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι. Σεγνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν αναρτήσειανακοίνωση για την ανακατάληψη, και καλούσαν κόσμο σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως.

Διαβάστε: Κατάληψη Βίλα Κούβελου: Συμβολική ανακατάληψη της Έπαυλης παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων [pics]

Μαρούσι ΤΩΡΑ συμπλοκές: Πέτρες και χημικά μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στην αγορά του Αμαρουσίου

IMG_2733

IMG_2747

IMG_2749

IMG_2751

IMG_2761

IMG_2755

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αποτρέψουν την επανακατάληψη και ακολούθησαν τα προαναφερθέντα επεισόδια.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου #Ενωμένο Μαρούσι

"Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι δηλώνει την απερίφραστη καταδίκη της απέναντι στη βία των ακραίων αλλά και την υστερία καταστολής της κυβέρνησης. Οι Μαρουσιώτες βιώσαμε σήμερα τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς εμμονής της αστυνομοκρατίας και του ακροδεξιού παραληρήματος του κυρίου Χρυσοχοΐδη που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Αδιανόητα επεισόδια, πολίτες να κινδυνεύουν χριστουγεννιάτικα, μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα και πόλεμος με χημικά και πέτρες ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και των ακραίων σε μία μέρα που λόγω του εορταστικού ωραρίου ήταν ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης. Η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου και ο κ. Αμπατζόγλου προσωπικά, προκλητικά απόντες και «λίγοι», παρέμειναν θεατές στο θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τα γεγονότα στην βίλα Κούβελου και συνεχίστηκε σήμερα διαλύοντας την αγορά και την ηρεμία στην πόλη μας.

Ο κ. Χρυσοχοίδης μετέτρεψε ανεύθυνα το Μαρούσι το Κουκάκι και άλλες γειτονιές της Αθήνας σε πεδία πολεμικών επιχειρήσεων για να κερδίσει ανούσια επικοινωνιακά οφέλη.

Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες βίωσαν τις συνέπειες της υστερίας που έχει δημιουργήσει η αστυνομοκρατία και η βεντέτα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εξωκοινοβουλευτικές ομάδες. Ελπίζουμε ο σε βαθύ ύπνο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του να κατάλαβαν σήμερα πώς μαζί με την κυβέρνηση άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης με αυτούς που προκάλεσαν τις καταστροφές. Αν δεν μπορούν να διαφυλάξουν την ηρεμία στην πόλη να πάνε σπίτια τους.

Το #Ενωμένο Μαρούσι καταδικάζει απερίφραστα τη βία των ακραίων και την πολιτική καταστολής"

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις