Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ: «Αντί σχολίου, στη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, θα θυμίσουμε μια φράση του σημερινού "κηπουρού του" Γιάννη Ραγκούση: Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις είναι… σαν να κλέβεις εκκλησία». Ο Αλέξης Τσίπρας από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 άσκησε κριτική εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τα γεγονότα στο Κουκάκι ανέφερε «πως απορεί τις τελευταίες μέρες με τα παπαγαλάκια που προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα για όσα έγιναν ιδίως στην περίπτωση κατασυκοφάντησης του σκηνοθέτη Ινδαρέ παρά την εισβολή στο σπίτι του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις οδομαχίες στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής με αφορμή την προσπάθεια επανακατάληψης της Βίλας Κούβελου. Είπε χαρακτηριστικά «Κανονικότητα είναι να περπάτα κάνεις στο Μαρούσι και να βλέπει εικόνες όπως στη λωρίδα της Γάζας;»Αναφερόμενος στην εισβολή στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ήταν σοκαριστική η κυβερνητική «προσπάθεια με 10αδες παπαγαλάκια από την πρώτη στιγμή σε όλα τα ΜΜΕ» να ισχυριστεί ότι ο άνθρωπος αυτός εμπλέκονταν στην κατάληψη. Επισήμανε ότι «αυτός ο άνθρωπος υπερασπίστηκε την οικιακή ειρήνη» για «να βρεθεί δαρμένος και απολογούμενος».


Για το κοινωνικό μέρισμα

Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα.Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους. "Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν"."3 δις μέτρα υπέρ των πολιτών πήραμε εμείς. 400 εκ. αυτοί δώσανε σήμερα και παρουσιάζεται ότι «άνοιξαν οι ουρανοί και πέφτουν τα βαλάντια»."Μόνιμο μέτρο ήταν η 13ησύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ηςσύνταξης".


Βρεθήκαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο – Υπάρχει πολυφωνία για τα Εθνικά στην Κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ακόμη και για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Σημείωσε πως «είμαι ανήσυχος γατί βλέπω ότι η Ε.Ε είναι επιφυλακτική» θυμίζοντας πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «πιέστηκε για τις κυρώσεις» προς την Τουρκία. Αντίθετα είπε «η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζεται με μία πολυφωνία» όπου «άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ότι δεν χρειάζονται κυρώσεις». Τόνισε πως το μέτρο των κυρώσεων «είναι ένα αποτρεπτικό για τα χειρότερα. Τώρα πρέπει να παρέμβει η Ε.Ε για να αποτρέψει την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου σημείωσε πως «αν σας έλεγα ότι δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο θα σας έλεγα ψέματα».

Παράλληλα σημείωσε πως είναι καθοριστική η επερχόμενη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τον Ντόναλντ Τράμπα αφού το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί η «στήριξη Τραμπ» στις ελληνικές θέσεις. Πρόσθεσε πως στην Ευρώπη «το Βερολίνο δεν θέλει να διαταράξει τις σχέση της με την Τουρκία» ζητώντας να επιβληθούν «κυρώσεις ακόμη και με βέτο» ενώ για την τακτική απέναντι στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεδομένοι δεν πρέπει να είμαστε για κανέναν».

Για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την περαιτέρω πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στην κοινωνία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει το μνημόνιο – αντιμνημόνιο αλλά η «διαχωριστική γραμμή πρόοδος συντήρηση» επισημαίνοντας πως πρέπει «το κόμμα να γίνει η ραχοκοκκαλιά της προοδευτικής παράταξης». Ζητούμενο σημείωσε είναι μια «σύγχρονη αριστερά που θα έχει προτάσεις και λύσεις» αλλά «και κυβερνήσεις συνεργασίας» επισημαίνοντας την πίστη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική και δηλώνοντας πως «απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου»

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη