Πατέρας Δημήτριος: Υπάρχουν ιερείς που είναι πρότυπα, που η δράση τους είναι άξια αναφοράς, αν όχι θαυμασμού. Ένας από αυτούς είναι και ο πάτερ Δημήτριος, ο οποίος συνεχίζει ακούραστα τη φιλανθρωπική του δράση στα περισσότερα από δέκα χρόνια που βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Το σημαντικό έργο του στήριξαν και οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με μία γενναιόδωρη πράξη με την οποία απέδειξαν την προσφορά τους προς το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Σε εκδήλωση στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία από τη χορωδία του ενοριακού φιλόπτωχου του Ιερού Ναού, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς προσέφεραν τρόφιμα για τους άπορους της ενορίας.

Ο π. Παπανδρέου τους ευχαρίστησε με μήνυμα του στο Facebook: «Δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου εφόρου της ενορίας μας να ευλογεί όλους εσάς και τις οικογένειες σας!!!».

Ο π. Δημήτριος Παπανδρέου είναι γνωστός ως ο πάτερ των προσφύγων και των φτωχών και βρίσκεται πάντα στο πλευρών εκείνων που έχουν ανάγκη. Προέρχεται από οικογένεια παπάδων, με τον πρώτο ιερέα να χειροτονείται παπάς το 1600, δηλαδή πριν από 15 γενεές. Από τότε η ιεροσύνη έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας Παπανδρέου που θεωρεί χρέος της, να προσφέρει αρωγή στους φτωχούς.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές εκκλησίες της Αττικής. Βρίσκεται στο κέντρο της ομώνυμης συνοικίας της Αθήνας επάνω στην οδό Αχαρνών. Σήμερα είναι τελείως ανακαινισμένος. Κοντά στην είσοδο φαίνεται ένα κομμάτι από τον παλαιό ναό.

Το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας προσφέρει:

-33,600 μερίδες φαγητού ετησίως.

-15.000 κουτιά γάλα ετησίως.

-30.000 κεσεδάκια γιαούρτι ετησίως.

-8.000 ευρώ ως χρηματικά βοηθήματα και πληρωμή ενοικίων σε ανήμπορους και απόρους και για φαρμακευτική περίθαλψη.

-1.500 ευρώ γραφική ύλη σε μαθητές και σπουδαστές.

-70 φιάλες αίμα.

-17.600 δέματα αγάπης.

– Ρουχισμό.

Για ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου υπάρχουν κυτία-καλάθια στο εσωτερικό του Ιερού Ναού όπως και τα μπλοκ δωρεών Φιλοπτώχου αλλά και ο εξής Αρ. Λογ: ΕΤΕ Αρ. Λογ. 111/296022-20.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις