ΕΡΤ απευθείας: Από αντικειμενική τηλεόραση μετατρέπεται μάλλον σεtrash κανάλι. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η απαράδεκτη αναμετάδοση ενός ακόμα φρικτού εγκλήματος που αφαίρεσε μία ακόμα γυναικεία ζωή, της Αδαμαντίας Αντύπα,με στιχάκι από λαϊκό τραγούδι; Το συγκεκριμένο συμβάν που αθροίζεται με άλλα ειδησεογραφικά της ατοπήματα, δείχνει όχι απλώς αναλγησία απέναντι στο συμβάν, αλλά παρουσιάζει τη γυναικοκτονία ως έγκλημα ζήλιας.

Σε μια εποχή που αντί να εκλείπουν, τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών αυξάνονται, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, τη στιγμή που μεγάλες διαδηλώσεις κατά της βίας που ασκείται στις γυναίκεςλαμβάνουν χώρα,η δημόσια τηλεόραση αποφασίζει να ξεπλύνει έναν ακόμα συζυγοκτόνο. Αντί λοιπόν να αναδείξει τη σοβαρότητα του θέματος και τις αιτίες που το προκαλούν, επέλεξε να συνοδεύει την είδηση μεsuper που γράφει «τη σκότωσε γιατί τον απατούσε».

Δύο ημέρες μετά το έγκλημα στο Ηράκλειο Κρήτης, κι ενώ ο κατηγορούμενος για φόνο της συζύγου του πηγαινοέρχεται στον ανακριτή, η ΕΡΤ αποδέχεται αβίαστα την υπερασπιστική του γραμμή και γνωματεύει: ο κατηγορούμενος τη σκότωσε επειδή η γυναίκα του τον απατούσε. Ενσωματώνει δηλαδή στην ενημέρωσή της το πιο ξεφτισμένο επιχείρημα! Όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι κακοποιούσε συστηματικά την33χρονησύζυγότου. Κυρίως δε η γυναίκα είχε υποστεί κακοποίηση τα πρώτα χρόνια του γάμου τους από τον 54χρονο σήμερα σύζυγο της. Όπως είπε και ο πατέρας της, Ιωάννης Αντύπας, τη χτυπούσε ακόμα και όταν ήταν έγκυος. Κατά καιρούς μάλιστα, είχε κληθεί η αστυνομία εξ αιτίας των συχνών και έντονων καβγάδων τους. Και κάποια στιγμή η γυναίκα είχε επιστρέψει στους γονείς της.

Όλοι θυμόμαστε το καλοκαίρι εκείνο που ένα ανατριχιαστικό μαύρο εμφανίστηκε στην οθόνη της συχνότητας της ΕΡΤ. Το άγριο λουκέτο που κλείδωσε άνευ λόγου την κεντρική είσοδο του ραδιομεγάρου. Την αλληλεγγύη που αξιώθηκαν οι εργαζόμενοι από χιλιάδες κόσμο. Όταν σου συμβαίνει μια συμφορά μεγάλη, δεν μπορεί να μένεις ίδιος. Αν μένεις ίδιος πάει χαράμι η οδύνη και τα βάσανα που πέρασες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φαίνεται να επιλέγουν την αφασία και να παραδίδονται στον Μεσαίωνα. Ενώ έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν δεν τον κάνουν.

Όσο η ποιότητα της ενημέρωσης κατρακυλά η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους διευθυντές ειδήσεων και τα στελέχη της διοίκησης. Βαραίνουν και τους εργαζόμενους που συμμετέχουν. Δεν είναι άμοιρος εν ολίγοις ο τεχνικός που γράφει μηχανικά το κατάπτυστοsuper «τη σκότωσε γιατί τον απατούσε». Μία ιταλική παροιμία λέει:Τα μυαλά τα σπείρανε, κι όσοι πρόλαβαν πήρανε. Οι κάποτε απολυμένοι βίαια της ΕΡΤ δεν φαίνεται να πρόλαβαν και πολλά… Κρίμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις