Η γέννηση του Χριστού: Μήνυμα ελπίδας, αγάπης, ειρήνης

Η γέννηση του Χριστού: Μήνυμα ελπίδας, αγάπης, ειρήνης

Η γέννηση του Χριστού: Γεγονός σωτηρίας και λύτρωσης του ανθρωπίνου γένους», τονίζει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η γέννηση του Χριστού: «Σε καιρούς κρίσιμων αποφάσεων, ποικίλων αντιφάσεων και έντονων ανισοτήτων, πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να μην κατανοούμε εμπειρικά και πραγματικά το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού, του Λυτρωτού και Σωτήρα του κόσμου», τονίζει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «Το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού είναι το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς και της ειρήνης. Είναι το μήνυμα το οποίο πρέπει να κατευθύνει τη ζωή του κάθε ανθρώπου προς τον αδελφό του, ο οποίος δοκιμάζεται, γιατί ''η ελπίς ου καταισχύνει'' όταν ''η αγάπη του Θεού εκκέχυται εν ταις καρδίαις ημών'' (Ρωμ. ε΄, 5). Η απομάκρυνση από το μήνυμα αυτό της Γεννήσεως του Χριστού επιταχύνει την εδραίωση μεταξύ των ανθρώπων κάθε ατομοκεντρικής και ευδαιμονικής τάσης, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το αισθητήριο για τη διάσταση του βάθους και της αλήθειας των πραγμάτων και μειώνεται η αξία της ανθρώπινης ζωής».

Καταληκτικά, σημειώνει: «Με τον ενστερνισμό του μηνύματος της Γεννήσεως του Χριστού αντλούμε δύναμη για τον αγώνα μας και διακηρύττουμε ''εν έργω και λόγω'' ότι ο Θεός της αγάπης και της κοινωνίας είναι ''μεθ' ημών'' και ''υπέρ ημών'', ενώ ''ει ο Θεός υπέρ ημών, τις καθ' ημών;'' (Ρωμ.η΄, 31). Μόνο τότε το μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού καθίσταται γεγονός σωτηρίας και λύτρωσης του ανθρωπίνου γένους. Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέον έτος 2020».