Κακοκαιρία Ζηνοβία: Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χιόνια και στην Αττική και ειδικότερα στα Βόρεια Προάστια. Το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μηδέν, ενώ οι ψυχρές μάζες θα δίνουν την αίσθηση πως η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη. Ιδιαίτερα χαμηλές ήταν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26/12), ενώ το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει στην Πάρνηθα. Το καταφύγιο Μπάφι ντύθηκε στα λευκά, ενώ η πρόσβαση προς το καζίνο γίνεται με αλυσίδες, καθώς από το Σανατόριο και πάνω, το έχει στρώσει.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα. Στη Λήμνο οι θυελλώδεις άνεμοι κατέστρεψαν τον Ρωμέικο Γιαλό, ενώ και στο λιμάνι της Μύρινας προστατευτικό τοιχίο της παραλίας υποχώρησε και απέκλεισε την πρόσβαση.

Το επόμενο διήμερο έρχεται νέο, πιο σφοδρό, κύμα κακοκαιρίας, η Ζηνοβία, που αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα πέσει πιο χαμηλά και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα θα κατέβει αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τον χιονιά κυρίως Κυριακή και Δευτέρα, είναι η ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησος, καθώς και η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μάλιστα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι πολύ πιθανό να χιονίσει ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Διαβάστε: Κακοκαιρία Ζηνοβία: Η χιονισμένη Πάρνηθα μέσα από 11 κλικς [pics]


Εικόνες από τη χιονισμένη Πάρνηθα


Παγετός

Παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας. Σημειώνεται πως αυτές οι θερμοκρασίες να σχετίζονται με την επερχόμενη κακοκαιρία Ζηνοβία.Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.g, καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βουτύρω του Καρπενησίου (-4,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-4,2), στο Νευροκόπι (-4), στην Τρίπολη (-3,9), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,4) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-3,3 βαθμοί). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


Πού αναμένεται να χιονίσει στην Αθήνα

Σύμφωνα με το meteo.gr, πέρα από την Πάρνηθα, χιόνια αναμένεται να πέσουν και στις εξής περιοχές:

– Στα βόρεια προάστια από την Κυριακή το πρωί

– Χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση στα βορειοανατολικά προάστια την Κυριακή το πρωί και το βράδυ

– Χιονόνερο στα δυτικά προάστια την Κυριακή το βράδυ

– Χιονόπτωση στα Βίλια από την Κυριακή το βράδυ ως την Δευτέρα το πρωί

– Χιονόπτωση στο Καπανδρίτι την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα

– Χιονόνερο στην περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου (Καλογρέζα, Μαρούσι) την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα και χιονόπτωση στο Ολυμπιακό χωριό τη νύχτα της Κυριακής.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/12.


https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png


Εικόνα από το δορυφόρο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις