Καλαμάτα μωρό: «Δεν είχα πού να πάω και δεν ήξερα τι να κάνω. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να μεγαλώσω το μωρό. Τα έχασα και ζαλίστηκα. Πήρα το μωρό, κάποιες σακούλες με πράγματα για εκείνο, που μου είχε δώσει ο φαρμακοποιός, και βγήκα από το νοσοκομείο» φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Η νεαρή μητέρα προσπάθησε να αφήσει το νεογέννητο μακριά από την Καλαμάτα, για να μη γίνει αντιληπτή ωστόσο, όπως λέει, δεν βρήκε τη δύναμη να το κάνει. «Κατά τις 4 μ.μ. πήρα το λεωφορείο για Αθήνα, όπου έφθασα στις 7.15 μ.μ. Κατέβηκα από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μπήκα σε αστικό λεωφορείο και πήγα στην Ομόνοια. Εκεί δεν μπόρεσα να αφήσω το μωρό μου. Το είχα μετανιώσει. Γύρισα πάλι με αστικό λεωφορείο στο ΚΤΕΛ και περίμενα το επόμενο λεωφορείο για Καλαμάτα», φέρεται να δήλωσε η 24χρονη Γεωργιανή.

Επέστρεψε και πάλι στο σπίτι που την φιλοξενούσε μια οικογένεια, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, δεν ήξερε το παραμικρό για την εγκυμοσύνης της. «Έβαλα το μωρό όπως ήταν ντυμένο και τυλιγμένο με την κουβερτούλα του, μέσα σε μια χάρτινη σακούλα που είχα μαζί μου, με το κεφαλάκι του προς το επάνω μέρος της σακούλας. Δεν έκλεισα τη σακούλα. Χωρίς να σκέφτομαι τίποτα και κλαίγοντας, άνοιξα το καπάκι του κάδου και πέταξα μέσα τη σακούλα με το μωρό. Κοίταξα μέσα στον κάδο και είδα τη σακούλα μέσα. Είχε λίγο φως. Δεν είδα το κεφαλάκι του μωρού. Δεν το άκουσα να κλαίει, ίσως και να έκλαψε, αλλά δεν άκουσα. Έκλεισα το καπάκι του κάδου κι έφυγα κλαίγοντας. Δεν ήξερα τι έκανα. Ένοιωθα χωρίς ελπίδα».

Καλαμάτα μωρό: «Δεν ξέρω γιατί έκανα ό,τι έκανα»

Λίγες ώρες αφότου βρέθηκε το αγοράκι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν, από μαρτυρίες που είχαν συλλέξει, να την εντοπίσουν, με την ίδια να παραδέχεται αμέσως την πράξη της.

«Πήγα στην εκκλησία των Ταξιαρχών και μπήκα μέσα. Έκλαιγα συνέχεια. Κάποια στιγμή βγήκα έξω. Εκεί με βρήκαν κάποιοι αστυνομικοί. Με ρώτησαν και είπα αμέσως τι έγινε. Ρώτησα για το μωρό και όταν μου είπαν ότι είναι καλά, ανακουφίστηκα. Δεν ξέρω γιατί έκανα ό,τι έκανα Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα πέταγα το μωρό», σημείωσε.

Το μικρό αγοράκι είναι καλά στην υγεία του και ήδη έχει μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα. Η μητέρα του χθες, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις