Πάρτι βλασφημίας Μητροπολίτης Αργολίδος: Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Αργολίδας σημείωσε ότι προτίμησε να μην μιλήσει μέχρι σήμερα, «όπως έκανε ο Χριστός, όμως λυπήθηκα βαθιά που κάποιοι άνθρωποι επιχείρησαν να κακοποιήσουν την σημαντική για μας τους χριστιανούς». Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις και τις απειλές που δέχτηκαν οι διοργανωτές σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι τις κατανοεί, δεν συμφωνεί με αυτές τις μεθόδους. «Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από ροπαλοφόρους υπερασπιστές», είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι, «τον Χριστό δεν τον αγγίζουν αυτά, ξέρει κι από χαστούκια και από φτυσίματα και αγωνιεί για όλους μας και για αυτά τα παιδιά».

«H αίσθησή μου είναι ότι τα παιδιά κρύβουν μέσα τους πολύ μεγάλο πόνο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας, αναφερόμενος στους διοργανωτές του «πάρτι βλασφημίας». Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί τους. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το μπάρμπεκιου που είχε διοργανωθεί λίγους μήνες πριν έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβάτα Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε «εντελώς αντιχριστιανικό και απαράδεκτο».

Παλαιότερη ομιλία του Μητρ. Αργολίδος Νεκτάριου: «Ο Θεός είναι άπαιχτος»

Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Ο Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο. Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως Ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητος.

Το 1991 μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Μπανταλούκα εξελέγη ηγούμενος της Ιερός Μονής Σαγματά. Μητροπολίτης Αργολίδος εξελέγη στις 18 Οκτωβρίου 2013 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Η ενθρόνιση του στην πόλη του Ναυπλίου έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2013, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Συνέγραψε πλήθος βιβλίων ποιμαντικού περιεχομένου (κυρίως ως «Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος» της Ι.Μ. Σαγματά).