Πρόκειται για μία ημέρα που καθιερώθηκε τη δεκαετία του 90 σε χώρες με αυστηρή καθολική παράδοση και "ήρθε" και στην Ελλάδα πρόσφατα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να "γιορτάζεται" την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Στην ουσία είναι ένα πρωτοσέλιδο με σαφές μήνυμα κατά των εκτρώσεων, με το editorial να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ τις αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας την χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων".

Σημειώνεται πως μία θετική αντίδραση υπήρξε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Το πρωτοσέλιδο σχολιάστηκε ευρέως στα social media


Η… "Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού"

Σύμφωνα με το Σαν Σήμερα, η "ΔιεθνήςΗμέρα του Αγέννητου Παιδιού" (International Day of the Unborn Child) καθιερώθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' (1920-2005) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίουγια να συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.Οι εορτασμοί για το αγέννητο παιδί ξεκίνησαν από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ισχυρή καθολική παράδοση, όπως το Ελ Σαλβαδόρ (1993), η Αργεντινή (1998), η Χιλή (1999) και η Γουατεμάλα (1999).

Στην Ελλάδα, την ημέρα κατά των εκτρώσεων καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΜΠΕ,η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία του παιδιού και για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα. Ως ημέρα υπόμνησης της θέσης της Εκκλησίας κατά των εκτρώσεων επελέγη η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.


Τα στοιχεία που χρησιμοποιεί το δημοσίευμα είναι από έρευνες του 2016 και του 2013. Σημαντικό είναι πως οι εκτρώσεις εμφανίζονται αυξημένες σε αριθμό σε σχέση με έρευνες που έγιναν προ κρίσης, που σημαίνει πως ο οικονομικός παράγοντας και η ύπαρξη υπηρεσιών πρόνοιας για γυναίκες και παιδιά είναι ο καθοριστικός.Τα στοιχεία αυτά, έδειχναν πως γίνονταν40.000 εκτρώσεις ετησίως στην Ελλάδα, από κορίτσια κάτω των 18 ετών και υπολόγιζαν το συνολικό αριθμό στις 300.000. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί νεότερα στατιστικά στοιχεία, άρα δεν είναι γνωστή η εικόνα αυτή τη στιγμή, όσον αφορά το θέμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις