Πάτρα μετανάστες ψυγείο: Εντοπίστηκαν πέντε άνθρωποι μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι

Πάτρα μετανάστες ψυγείο: Εντοπίστηκαν πέντε άνθρωποι μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι

Πάτρα μετανάστες ψυγείο: Μέσα σε φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί, κατά την διάρκεια ελέγχων στο νότιο λιμάνι της Πάτρας.

Πάτρα μετανάστες ψυγείο: Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, όταν το φορτηγό έφθασε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα και πριν εισέλθει σε πλοίο, με προορισμό λιμάνι του εξωτερικού, τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου ξεκίνησαν να το ελέγχουν. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι λιμενικοί εντόπισαν μία αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, όπου μέσα σε αυτή βρίσκονταν πέντε αλλοδαποί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ενώ οι λιμενικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 28χρονης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση.

Πάτρα: 28χρονη μετέφερε σε φορτηγό- ψυγείο πέντε μετανάστες

Υπενθυμίζεται ότι έξι Αφγανοί πρόσφυγες σώθηκαν, παραμονή των Χριστουγέννων, χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας. Οι έξι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, ξεπάγιασαν στο φορτηγό ψυγείο που υποτίθεται ότι θα τους μετέφερε στο εξωτερικό και χτυπώντας με χέρια και πόδια τις πόρτες του ψυγείου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που σταμάτησαν το φορτηγό στα διόδια Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχων με αφορμή το «απαγορευτικό».

Οι έξι πλήρωσαν σε ομοεθνή τους από διακόσια ευρώ για να τους βάλει σε φορτηγό για Ιταλία, αλλά εκείνος τους έβαλε στο Βουλγάρικο ψυγείο για Ρουμανία κλειδώνοντας την πόρτα. Στο έλεγχο της τροχαίας στο Μακρυχώρι οι αστυνομικοί άκουσαν χτυπήματα μέσα από την καρότσα και ανοίγοντας την πόρτα βρήκαν ξυλιασμένους από το κρύο τους μετανάστες. Οι τέσσερις ενήλικοι είχαν μαζί τους σχετικά έγγραφα οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ αναζητείται δομή φιλοξενίας στη Λάρισα για τους δύο ανήλικους.