Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλογή: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε την προτίμησή του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που έχουν διοικήσει τη χώρα.

Βεβαίως εξαρχής ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να μειώσει τη σημασία της όλης διαδικασίας καθώς όπως είπε δεν χρειάζονται δράματα αφού πλέον η εκλογή του Προέδρου δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Σαμαράς είναι κατάλληλος για τη θέση αφού όπως υποστήριξε ο υπουργός είναι πατριώτης, μεταρρυθμιστής ενώ έδωσε κομμάτι της υγείας του για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρωζώνη.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το πρόσωπο του κ. Σαμαρά θα μπορούσε να συγκεντρώσει διακομματική συναίνεση καθώς υπήρξε πρωθυπουργός τρικομματικής κυβέρνησης και είχε στήριξη από τη δεξιά παράταξη (ΝΔ), το κέντρο (ΠΑΣΟΚ) αλλά και την Αριστερά(ΔΗΜΑΡ).

Ερωτηθείς δε για τον Προκόπη Παυλόπουλο τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία. "Ο κ. Παυλόπουλος τίμησε το αξίωμα και έχει αξιοπρόεσεκτη πολιτική διαδρομή" είπε ο κ. Γεωργιάδης για να επαναλάβει ότι η διαδικασία είναι προνόμιο του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις