Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Η ηγεσία του υπουργείου καταλογίζει «λάθη» και «παραλείψεις» στην Τροχαία ενώ όσον η ιδιωτική κοινοπραξία που διαχειρίζεται το δρόμο κλήθηκε απλώς για εξηγήσεις ενώ με τη σειρά της έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην Τροχαία. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ενώ γνωστοποιεί ότι αντικαθίσταται ο διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Έξαλλοι οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας: «Μας εγκατέλειψαν για 5 ώρες παιδιά έκλαιγαν»

ΑΠΕ

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας: Χαμός στο twitter από την κατάρρευση του Κρατικού μηχανισμού

«Νέα Οδός»: Δεν λειτούργησαν τα μέτρα της Τροχαίας, δεν συμμορφώνονταν οι οδηγοί

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Από την πλευρά της η «Νέα Οδός» σε νέα ανακοίνωση για τη χθεσινή τετράωρη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία, υποστηρίζοντας πως, αφού έκλεισαν οι δρόμοι σε Αφίδνες και Θήβα, «σημαντικός αριθμός οδηγών αρνούνταν να προχωρήσει σε αναστροφή και ανέμενε εντολή τροχαίας για λήξη των εκτροπών. Σταδιακά σχηματίστηκαν ουρές στους σταθμούς διοδίων».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι η εταιρεία «έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και ενεργοποίησε το σχετικό Σχέδιο Αποχιονισμού. Ειδικά στο τμήμα του Α.Θ.Ε. από Μεταμόρφωση έως και Σκάρφεια ενεργούσαν 80 εκχιονιστικά, υπήρχαν διαθέσιμοι 4 τόνοι αλατιού και περισσότερα από 100 άτομα ήταν σε υπηρεσία. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για τη Σύγκληση Συντονιστικών Οργάνων στο Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και υλοποιήθηκαν ενέργειες ενημέρωσης των οδηγών». Επιπλέον εστιάζει στα μέτρα που έλαβε η Τροχαία ειδικά κατά τη χθεσινή ημέρα που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων «απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία και υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ΙΧ.» και δεν εφαρμόστηκαν, αποδομώντας την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Επιπλέον τονίζει ότι «σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων με έντονες χιονοπτώσεις, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, η αποφυγή στάθμευσης στη ΛΕΑ, ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και η πλήρης συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Τροχαίας συμβάλλουν τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια και στην εξέλιξη του αποχιονιστικού έργου».

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Το επιτελικό κράτος «κόλλησε» στην Αθηνών – Λαμίας – Ζητούν «κατανόηση» – Ο Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τι έφταιξε [vids]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις