Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ:Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, Γαβριήλ ανήρτησεστο Facebook μία συγκινητική πρόσκληση προς τους πιστούς που αυτές τις άγιες μέρες είναι μόνοι τους ή θέλουν να ζήσουν μία διαφορετική Πρωτοχρονιά. Το κάλεσμα του σε αγρυπνία για την υποδοχή του νέου έτους απευθύνεται σε «όλους όσοι αισθάνονται μόνοι ανάμεσα σε πολλούς», καθώς «η μοναξιά της Πρωτοχρονιάς δεν παλεύεται», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οΜητροπολίτης Γαβριήλ στο μήνυμά του που πλημμυρίζει από αγάπη για τον συνάνθρωπό. «Ηαντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει το ίδιο και ο προγραμματισμός για όλα όσα σχεδιάζουν να κάνουμε… Που θα πάμε; Τι θα φορέσουμε; Με ποιον θα βγούμε; Τι δώρα θα αγοράσουμε;», αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και συνεχίζει: «Είμαστε όμως πολύ που τις μέρες αυτές αισθανόμαστε μόνοι».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ημοναξιά της Πρωτοχρονιάς έχει την πιο απαίσια μυρωδιά.Τη γνωρίζω καλά.Καίει τα σωθικά, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι αποτύχαμε. Αποτύχαμε να βρούμε και φέτος κάτι ουσιαστικό που θα καλύψει το κενό της ψυχής μας. Κάποιον που να μας δώσει χαρά και να μας μάθει πώς γράφεται η λέξη «αγάπη».Αποτύχαμε… να είμαστε χαρούμενοι «σήμερα τέτοια μέρα».Η χαρά όμως δεν επιβάλλεται, δεν προγραμματίζεται. Δεν έχει ρολόι. Δεν επηρεάζεται από ημερομηνίες και ώρες… Βιώνεται.«Καλώ όλους εσάς… που θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό φέτος, κάτι αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, που βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια… Να κάνουμε μαζί Πρωτοχρονιά… Να βιώσουμε μαζί τη «Χαρά»!Ελάτε να το ζήσουμε μαζί φέτος… στην Εκκλησία!Δε χρειάζεται ούτε δώρα να φέρετε, ούτε να αγχωθείτε για το τι θα φορέσετε.Ελάτε ελεύθερα! Ελάτε απλά! Φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση και φορέστε το όμορφο χαμόγελό σας!Με χαμόγελο να υποδεχθούμε το νέο χρόνο, με χαμόγελο να Τον ευχαριστήσουμε για όσα μας προσέφερε…Ο Χριστός μας είναι η καλύτερη παρέα!Σας περιμένω με αγάπη…

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς αγρυπνίας (20.30 – 00.30) στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, τέθηκε προς προσκύνηση η τιμία χειρ του Μεγάλου βασιλείου. Επίσης έλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού και ακολούθησε ηπρωτοχρονιάτικη πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις