Πρωτοχρονιά 2020: Η πρώτη έκρηξη ΑΤΜ της χρονιάς με την μέθοδο μπλοφ κρακ, στην οδό Αχαρνών στην Νέα Χαλκηδόνα. Υπήρχαν τέσσερα ΑΤΜ στην είσοδο γνωστού σουπερ μαρκετ, εκ των οποίων οι δράστες ανατίναξαν το ένα με την μέθοδο εισαγωγής αερίου, με σκοπό να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Τελικά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, αλλά προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημίες, με γιαλιά και θραύσματα να έχουν διασκορπιστεί πολλά μέτρα γύρω από το σημείο της έκρηξης

Πώς κάνουν τις «ενέσεις» αερίου στα ΑΤΜ

Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ, καθώς είχαν διακρίνει πως είναι μικρότερο ρίσκο από το να χτυπούν μέσα σε τράπεζα. Τη μέθοδο αυτή φαίνεται πως αντιγράφουν πλέον και άλλοι ληστές.

Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους. Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις