Βίλια:Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στα Βίλια αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω της τεράστιας ποσότητας χιονιού που έπεσε. Εξαιτίας του ότι ο όγκος του φρέσκου χιονιού καταπλάκωσε τον προηγούμενο, η περιοχή έχει «θαφτεί» κάτω από τα χιόνια, με τους κατοίκους από νωρίς το πρωί να προσπαθούν με φτυάρια να «ξεθάψουν» τα αυτοκίνητά τους και να ανοίξουν τις εισόδους των σπιτιών τους. Το ύψος του χιονιού υπερβαίνει το ένα μέτρο, ενώ αρκετοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι εξαιτίας του όγκου του χιονιά. Χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι είχαν μείνει για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο σταδιακά η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε. Εξαίρεση ο οικισμός Αγίου Νεκταρίου με τέσσερις οικογένειες να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς εκτός από ρεύμα από σήμερα δεν έχουν ούτε νερό.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, μίλησε (OPEN) για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω του χιονιά, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τους κατοίκους στον οικισμό Αγ. Νεκταρίου. «Δεν μπορεί αυτός οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι' αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος. Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αττική να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση» η κραυγή αγωνίας του Κοινοτάρχη.

Οι αρχές στην περιοχή έχουν παραλύσει και είναι μάλλον αδύνατον να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο μπουλντόζες του στρατού μπορούν να προσεγγίσουν τον οικισμό ενώ δεν μπορούν να περάσουν το εκχιονιστικά. Τρανή απόδειξη αποτελεί φωτογραφία όπου δείχνει το χιόνι να έχει καλύψει ακόμα και περιπολικό από το οποίο το μόνο που διακρίνεται είναι ο φάρος του.

Το ίδιο λευκές είναι και οι γειτονικές Πλαταιές, όπως δείχνει ο φωτογραφικός φακόςτης Eurokinissi.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα νέο ψυχρό μέτωπο, με μεγάλες ποσότητες χιονιού, πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού Παρασκευή και Σάββατο και νέα επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής και για τουλάχιστον ένα 48ωρο ακόμη. Την Πέμπτη νωρίς το πρωί οι κάτοικοι στα βόρεια προάστια είδαν ήδη χιόνια.

Στην Αττική, στα βόρεια προάστια το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι είδαν ήδη χιόνια. Νιφάδες έπεσαν σε Κηφισιά, Μαλακάσα, Άγιο Στέφανο, Μελίσσια και Πεντέλη.

LIVE εικόνα από την Πάρνηθα

Βελτίωση και άνοδο της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο, ωστόσο θα είναι προσωρινή, καθώς από την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις