Καλλιθέα τώρα: Ανάστατοι οι κάτοικοι πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, επί της οδού Σόλωνος 6, που βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς υπάρχει έντονη μυρωδιά αερίου σε πολυκατοικία.Επί τόπου έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής και συνεργείο της ΔΕΦΑ για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος. Η αστυνομία απέκλεισε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Καλλιθέα καθώς και τους δρόμους που οδηγούν στους παράδρομους της Λεωφόρου Συγγρού, όπου απαγορεύεται αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία.

Πιο αναλυτικά, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους: Δοϊράνης, Κατσώνη, Αθηνάς, Αμφιθέας και τον παράδρομο της Συγγρού.Ακόμη, δίνονται οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζόμενους στις γύρω εταιρείες να μην θέσουν σε λειτουργία τα αυτοκίνητά τους μέχρι η κατάσταση να αντιμετωπιστεί.


Χρήσιμες συμβουλές

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από το φυσικό αέριο είναι να υπάρξει διαρροήσε κλειστό χώρο και η δηµιουργία αναφλέξιµουµίγµατος. Η θερµοκρασία των καυσαερίων κατά την στιγµή της καύσης θα ξεπεράσει
τους 1000°C και σαν αποτέλεσµα η πίεση τους θα αγγίξει τα 100bar δηµιουργώνταςφαινόµενα έκρηξης. Επίσης, κίνδυνος υπάρχει και από την κακή λειτουργία συσκευών αερίου µε δηµιουργία CΟ και δηλητηρίαση. Σύμφωναµε την ΒρετανικήΑρχήυγιεινήςκαι ασφάλειας (HSE) στη Μ. Βρετανία µε ιστορία 250 χρόνων χρήσης αερίωνκαυσίµων τα περιστατικά δηλητηριάσεων είναι πολύ περισσότερα από ταπεριστατικά των εκρήξεων και µε περισσότερα θύµατα.

Εάν αντιληφθούµε διαρροή αερίου σε εξωτερικό χώρο ειδοποιούµε τους περίοικους,κρατώντας τους µακριά από το σηµείο, αποκρίνουµε κάθε πηγή θερµότητας ήανάφλεξης και ειδοποιούµε την εταιρία αερίου. Εάν υπάρχει ανάφλεξη δεν την
σβήνουµε.Εάν αντιληφθούµε µυρωδιά αερίου µέσα σε κτίριο, δεν ανάβουμε φλόγες, ούτεενεργοποιούμεκάποιο αντικείµενο που θαµπορούσε να παράγει σπίθες όπως ηλεκτρικούς διακόπτες, κουδούνια,τηλέφωνο κλπ. Ανοίγουμεαµέσως πόρτες και παράθυρα, και µάλιστα όχι µόνο αυτά τουδωµατίου όπου βρίσκεται η συσκευή αερίου, ώστε να δηµιουργήσουμε έναρεύµα αέρα.Κλείνουμε τη στρόφιγγα του µετρητή ή τη γενική στρόφιγγα του διαµερίσµατος.Σιγουρευόμαστε ότι µε τον αερισµό αποµακρύνθηκε το αέριο από τους χώρουςκαι εξαφανίσθηκε η χαρακτηριστική του οσµή.Ελέγχουμε µήπως η διαφυγή αερίου οφείλεται σε κάποιο τυχαίο γεγονός ή γιατίαποσπάσθηκε η προσοχή μας. Αν όχι, τότε ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις