Καλλιθέα διαρροή αερίου:Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, η βλάβη σημειώθηκε στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης σε βανοστάσιο στη διασταύρωση των οδών Λεωφόρος Συγγρού και Σόλωνος στην Καλλιθέα. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκε τεχνικό κλιμάκιο ενώ ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και η περιοχή αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους. Το συνεργείο που μετέβη στο σημείο απομόνωσε το σημείο διαφυγής, χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η τροφοδοσία σε καταναλωτές, ενώ συνεχίζει τις εργασίες αποκατάστασης. Η ΕΔΑ Αττικής αναφέρει εξάλλου ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους και τους καταναλωτές, καθώς και για τις τροφοδοτούμενες με φυσικό αέριο εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως οι άνδρες του συνεργείου της ΔΕΦΑ χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να διορθώσουν τη ζημιά και να ανάψουν το «πράσινο φως» για την άρση του συναγερμού. Σχεδόν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, πολλοί κάτοικοι στην περιοχή ξενύχτησαν, καθώς ο κίνδυνος μίας έκρηξης ήταν πιθανός. Οι εργασίες, ωστόσο, ολοκληρώθηκαν δίχως πρόβλημα, το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε κατά γράμμα και η αναστάτωση στην περιοχή έληξε.

Σε περίπτωση που μυρίσετε αέριο θα πρέπει:

  • Να σβήσετε άμεσα τυχόν αναμμένο τσιγάρο ή άλλες πηγές θερμότητας.
  • Να ανοίξετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου. Το Φυσικό Αέριο είναι πιο ελαφρύ από τον αέρα και θα διαφύγει στην ατμόσφαιρα.
  • Να κλείσετε την κεντρική βάνα παροχής αερίου και τους διακόπτες όλων των συσκευών Φυσικού Αερίου.
  • Για άμεση επέμβαση, να ενημερώσετε το διαχειριστή δικτύου, ανάλογα με την περιοχή σας: ΕΔΑ Αττικής στα τηλέφωνα: 11322 & 8001111330 (με αστική χρέωση), ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στα τηλέφωνα: 1032 & 8001187878 (από σταθερό χωρίς χρέωση), ΔΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας στα τηλέφωνα: 8001122222 & 2105551666.
  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ, χτυπήσετε την πόρτα και όχι το κουδούνι του διαμερίσματός του γείτονα σας.
  • Δεν πρέπει: Να χρησιμοποιήσετε σπίρτα, αναπτήρα ή άλλη εστία φλόγας.
  • Δεν πρέπει: Να προκαλέσετε σπινθήρα. Θυμηθείτε ότι δεν είναι πάντα ορατός, αλλά μπορεί να προκληθεί ακόμη και αν καλέσετε το ασανσέρ, αν χρησιμοποιήσετε συσκευή τηλεφώνου, αν πατήσετε ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό διακόπτη ή και αν ανάψετε ένα φακό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις