Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έτσι επηρεάζεται η Ελλάδα - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα [pic]

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έτσι επηρεάζεται η Ελλάδα - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα [pic]

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Συναγερμός και στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού στη Βαγδάτη.

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Προβληματισμός στην Ελληνική Αστυνομία προκλήθηκε μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη. Άμεσα σήμανε συναγερμός και η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας με επίκεντρο τους αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας. Για τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ήδη έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες και ενισχυμένες σκοπιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να ελέγχονται άτομα που θεωρούνται ύποπτα αλλά και ΙΧ αυτοκίνητα ή μηχανές που μπορεί να έχουν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση. Τα ίδια μέτρα αυξήθηκαν και στις κατοικίες των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται και για πορείες ή συγκεντρώσεις έξω από τις δύο πρεσβείες. Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα κτίρια θα βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό, με ισχυρές δυνάμεις των μέτρων τάξης.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και είναι αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων θα συμπεριληφθούν στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με εποχούμενες και πεζές περιπολίες. Σε συναγερμό βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Διαβάστε: Δολοφονία Σουλεϊμανί: Χιλιάδες στους δρόμους της Βαγδάτης


ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ» σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την εκτέλεση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ. Προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης. Μόνο έτσι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, απαλλαγμένος από τη βία και την τρομοκρατία. Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα».


Διαβάστε: Ιράν: Κασέμ Σουλεϊμανί, ένα «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα»


ΣΥΡΙΖΑ

Επικίνδυνη ενέργεια που εντείνει περαιτέρω το κλίμα αποσταθεροποίησης στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Τις κρίσιμες τούτες στιγμές, η σύνεση και η ψυχραιμία θα πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τον εντατικό διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και δυνάμεων και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, που αποτελούν μονόδρομο ώστε να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο τα χρονίζοντα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή».


Διαβάστε: Ιράν: «Θα δούμε πολλά πτώματα αμερικανών στη Μέση Ανατολή», λέει ο διάδοχος του Σουλεϊμανί - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 στρατιώτες


ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ στην οποία αναφέρει ότι «καταδικάζει τη νέα αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ, με εντολή Τραμπ και με αποτέλεσμα 8 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του Ιράκ και Ιρανός στρατηγός. Η επίθεση αυτή οξύνει την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή. Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα της θέσης του ΚΚΕ, για μαζική πάλη κατά της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ισραήλ, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ».


Διαβάστε: Ιράν φρουροί της Επανάστασης: Οι επίλεκτοι του Αγιατολάχ