Βίλια Αττικής: Ένας οικισμός, 54 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έμεινε την περίοδο των εορτών χωρίς ρεύμα, τέσσερις μέρες ρεύμα. Ο κοινοτάρχης απελπισμένος, καθώς το χωριό είχε συμπληρώσει τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και αποκλεισμένο από τα χιόνια της «Ζηνοβίας» υποδέχτηκε τη νέα δεκαετία με την εξής δήλωση:

«Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε και τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι' αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος. Δεν μπορεί να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση».

Υπό διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή υπό διαφορετικό Περιφερειάρχη, δηλαδή υπό Ρένα Δούρου, είναι βέβαιο ότι οι τίτλοι και οι λεζάντες για τα Βίλια Αττικής θα είχαν διαφορετική προσέγγιση. Κι αυτό δεν είναι άδικο μόνο για την πρώην Περιφερειάρχη αλλά για τους κατοίκους του οικισμού. Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετά «Βίλια» που υποφέρουν από τις καιρικές συνθήκες, μένουν αβοήθητες και συνάμα αφανείς από την επικαιρότητα προκειμένου η εικόνα του κυβερνητικού μηχανισμού να μην θολώσει. Οπότε διαβάζουμε στους πηχυαίους τίτλους: «Το έστρωσε στα λευκά» και «Ελβετικό τοπίο τα Βίλια». Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης φωτογραφίζεται στο μαγευτικό Λονδίνο.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, είναι ότι μπορεί να μην δημοσιοποιούνται τα τοπικά προβλήματα ή να υποβαθμίζονται καυτά θέματα, όπως λόγου χάρη αυτό της Σαμοθράκης, όμως οι κάτοικοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Εν ολίγοις αν κατοικούντες στα Βίλια υποστούν ακόμα μία ισχυρή καταπόνηση, όταν θα έρθει η ώρα της ψήφου μέσα τους θα αναδυθούν και οι εικόνες του ψύχους.

Και το νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονόπτωσης είναι προ των πυλών. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πως «κάτι σημαντικό έρχεται από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις