Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει - Δριμύ ψύχος τα Θεοφάνεια [vid]

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει - Δριμύ ψύχος τα Θεοφάνεια [vid]

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται με το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται με το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Κυριακής. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι το έντονο ψύχος, οι ιδιαίτερα θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχές. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν. Παράλληλα, από το πρωί της Κυριακής βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι της Κυριακής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης προς το βράδυ και στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ήπειρο από το μεσημέρι.Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο, και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα παρουσιάσει πτώση, που στα βόρεια θα φτάνει τους τέσσερις έως έξι βαθμούς. Την Δευτέρα των Θεοφανίων αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Αττική και στην Εύβοια. Επίσης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται κατά το τρίωρο 5/1/2020, 23:00 – 6/1/2020, 02:00, ενώ σημειώνονται και οι περιοχές των κυριοτέρων φαινόμενων.Ο καιρός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Που θα χιονίσει:

  • Βόρειο Αιγαίο
  • Ανατολικό Αιγαίο
  • Εύβοια
  • Μακεδονια
  • Θράκη
  • Θεσσαλία
  • Στερεά Ελλάδα
  • Ανατολική Πελοπόννησος
  • Ορεινά της Κρήτης

Εικόνα από το δορυφόρο: