Ροζ διαδικτυακή απάτη: Σύμφωνα με τον Guardian, οι γυναίκες είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ισχυριζόμενες ότι το site, που ειδικεύεται στην (-)γραφία «ερασιτεχνικού στυλ», τις ξεγέλασε, ώστε να γυρίσουν ροζ ταινία, η οποία στη συνέχεια δημοσιεύτηκε χωρίς την άδειά τους στα μεγαλύτερα site ερωτικού περιεχομένου παγκοσμίως. Σύμφωνα με την κατάθεσή τους στο δικαστήριο, οι γυναίκες απάντησαν σε μια αγγελία στο site Craigstlist, η οποία ζητούσε «όμορφα νεαρά κορίτσια με στυλ φοιτήτριας» ηλικίας από 18-22 ετών, για εργασία στο μόντελινγκ. Αφού συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση, μια κοπέλα τους τηλεφώνησε και τους «πλάσαρε» τη ιδέα να γυρίσουν (-), διαβεβαιώνοντάς τις ότι αυτό δεν θα κατέληγε ποτέ στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι γυναίκες, οι υπεύθυνοι τους υποσχέθηκαν ότι τα βίντεο θα κυκλοφορούσαν κατευθείαν σε DVD για πλούσιους αγοραστές στο εξωτερικό, κυρίως στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στην πραγματικότητα όμως τα εν λόγω κλιπ ανέβηκαν στους πιο δημοφιλείς ιστότοπους (-), όπου συγκέντρωσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές. Ανώνυμα email εστάλησαν στις οικογένειές τους, τις σχολές, όπου φοιτούσαν και τους φίλους τους, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε όλον τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Όλες οι ενάγουσες κατέθεσαν ότι τους ασκήθηκαν πιέσεις για να δεχτούν να γυρίσουν τα βίντεο, με το αλκοόλ να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Ορισμένες από τις κοπέλες που πήγαν να κάνουν πίσω, όταν συνειδητοποίησαν τι χρειάζεται να κάνουν, έγιναν στόχοι απειλών. Άλλες που είχαν έρθει από μακριά στο Σαν Ντιέγκο για την οντισιόν, άκουσαν ότι έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιες τα έξοδα της επιστροφής στην πόλη τους.

Δικαστής στο Σαν Ντιέγκο αποφάσισε υπέρ των 22 γυναικών, οι οποίες κατέθεσαν συλλογική αγωγή.

Το site GirlsDo(-) είναι μια συνδρομητική υπηρεσία (-)γραφικού υλικού, που ξεκίνησε το 2006 ο Νεοζηλανδός Μάικλ Πρατ, με συνεργάτες τους Ρούμπεν Γκαρσία και Μάθιου Γουλφ. Τα βίντεο του site γυρίζονται συνήθως σε σπίτια, ξενοδοχεία και τροχόσπιτα, με την πλοκή και το όλο «στήσιμο» να προωθούν την εικόνα της «συνηθισμένης» φοιτήτριας, που γυρίζει την πρώτη και μοναδική (-)γραφική της ταινία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις