Κακοκαιρία "Ηφαιστίων": "Χιονοθύελλα"... οδηγιών για να μην έχουμε νέες εικόνες ντροπής [pics, vids]

Κακοκαιρία "Ηφαιστίων":  "Χιονοθύελλα"... οδηγιών για να μην έχουμε νέες εικόνες ντροπής [pics, vids]

Κακοκαιρία "Ηφαιστίων": Σε συναγερμό υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα, με βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, έντονο ψύχος και πολύ θυελλώδεις ανέμους

Κακοκαιρία "Ηφαιστίων": Το κύμα ψύχους θα αρχίσει αν εκδηλώνεται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, από το Ιόνιο και θα εξαπλωθεί προς τα ανατολικά της χώρας. Από το πρωί βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι κι έπειτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και προς το βράδυ στην Αττική.

Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Ήπειρο από το μεσημέρι σύμφωνα με το meteo.gr.

Προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής και ταλαιπωρίας με ανθρώπους αποκλεισμένους στην Αθηνών - Λαμίας, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό και έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με προειδοποιήσεις και οδηγίες.

Επικαιροποιημένα στοιχεία για την εξέλιξη του φαινομένου από την Περιφέρεια Αττικής:

Οδηγίες για δημάρχους και... οδηγούς

Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έχει καλέσει τους 66 δημάρχους της Αττικής να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα, δτηλαδή, να είναι σε ετοιμότητα τα μηχανήματα και το προσωπικό για δράσεις αποχιονισμού, να προμηθευτούν την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού, να έχουν σε λειτουργία θερμαινόμενους χώρους κ.α. 

Η Περιφέρεια έχει δώσει οδηγίες και για το πώς "φοράμε" αλυσίδες στο αυτοκίνητο:

Απαγορευτικό στα φορτηγά

Επίσης, η Κοινοπραξία Νέα Οδός, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας από την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, και ώρα 6:00 έως τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00, τίθεται σε ισχύ πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. Η Κοινοπραξια παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας.

Απαγορευτικό έχει εκδώσει η Τροχαία και για την Ολυμπία Οδό ( Ελευσίνα- Πάτρα) αλλά για τους Αυτοκινητοδρόμους Αιγαίου (Λαμία - Κατερίνη).    

Ρεπορτάζ του Open News

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Εικόνα από δορυφόρο 

Οδηγίες έχει εκδώσει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: