Κύκλωμα αναβολικών: Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλωμα διακίνηση αναβολικών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Κύκλωμα διακίνηση αναβολικών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλωμα αναβολικών: Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Εθνους" συνελήφθησαν οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων και 26χρονος γνωστός Bodybuilder και Youtuber. Το κύκλωμα έκανε τις συναλλαγές με τη χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin) για να μην εντοπίζονται

Κύκλωμα αναβολικών: Χρυσές δουλειές φαίνεται ότι έκανε 26χρονος Ελληνας Bodybuilder μέσω του προσωπικού του καναλιού στο You Tube στο οποίο είχε περισσότερους από 10.000 συνδρομητές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνους» από το κανάλι του πουλούσε συμβουλές για να χτιστεί ένα σώμα, αλλά και αναβολικά. Η ΕΛ.ΑΣ., όμως, τον εντόπισε και τον συνέλαβε μαζί με άλλα οκτώ άτομα. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Europol διότι το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στο εξωτερικό, ενώ ο εγκέφαλος φέρεται να είναι Γάλλος. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Εθνους», ο 26χρονος διαφήμιζε μέσω του προσωπικού του καναλιού στο You Tube συμβουλές για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα χτιστό σώμα, για προπόνηση, διατροφή και όχι μόνο. Πουλούσε και  αναβολικά διαδικτυακά  αλλά έπεσε στα χέρια των αρχών και συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία μαζί με οκτώ ακόμη άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι Γάλλος ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη αλλά έχει μπει στο μικροσκόπιο της Europol και των γαλλικών αρχών. Το κύκλωμα φέρεται να διακινούσε τα αναβολικά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τη διακίνηση των σκευασμάτων το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κυρίως εταιρείες ταχυμεταφορών για να μην εντοπίζονται. Οι συναλλαγές γινόντουσαν με τη χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin) και αυτό για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία και να δυσχεραίνονται οι έρευνες των αρχών για την προέλευση των εσόδων του κυκλώματος. Ο 26χρονος bodybuilder είχε δώσει μεγάλη έμφαση στα social media σε κάποιες από τις εκπομπές του στο YouTube εμφανίζεται κυνικός. Όσο αφορά στις συνέπειες των αναβολικών, έλεγε χαρακτηριστικά σε ακολούθους του: «Μόλις σταματήσεις τη χρήση θα είναι σαν να έχεις περίοδο».