Κατάληψη Κουκάκι: Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζει: "Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και την ίδια στιγμή, εκθέτουν και την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων".Υπογραμμίζει ότι η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των γιων του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης.

Προσθέτει πως "τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο". "Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις" σημειώνει.

Και καταλήγει: "Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου".

Ούτε DNA, ούτε σχέση με την κατάληψη

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως από τη Σήμανση, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα μελών της οικογένειας Ινδαρέ ή των γιων του στο κτήριο της κατάληψης και δεν προέκυψε η ταυτοποίηση.Ο σκηνοθέτης με τους δύο γιους του είχαν συλληφθεί μέσα στο σπίτι τους,οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ, Θεόδωρος Μαντάς, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια την επόμενη μέρα της σύλληψης τους είχε δηλώσει ότι καμία από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί. Τόνισε ότι αν και η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε το υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου, ουδείς από εκεί συνελήφθη ή προσήχθη. Για να προσθέσει: "Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις