Κατάληψη Κουκάκι:Η νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.ήρθε μετά τον νέο σάλο που προκλήθηκε, καθώς τα μέλη της οικογένειας είχαν κακοποιηθεί βάναυσα από αστυνομικούς που εισέβαλαν στο σπίτι τους, χωρίς ένταλμα, όπως είχαν υποστηρίξει. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε το γεγονός πως τότε υιοθετήθηκε επίσημα από κυβέρνηση και στη συνέχεια ΜΜΕ, ότι οι άνθρωποι είχαν εμπλοκή ενώ δεν ήταν σίγουρο. Και φυσικά η τελευταίαανακοίνωση της ΕΛΑΣ… έρχεται να την επιβεβαιώσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναφέρει πως τα δημοσιεύματα σχετικά με τα εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". Επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA) ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΓΑΔΑ αναφέρει ακόμη τα εξής, αφήνοντας… υπονοούμενα:"Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων, κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτιρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες".

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

"Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και την ίδια στιγμή, εκθέτουν και την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων", αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Προσθέτει πως "τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο". "Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις" σημειώνει.

Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις