Κακοκαιρία Χανιά: Όσο κι αν είναι «μπαρουτοκαπνισμένο» το Ενετικό Λιμάνι από τα μεγάλα κύματα, το φούσκωμα της θάλασσας και τους δυνατούς ανέμους, ο «Ηφαιστίων» κατάφερε να το φέρει στα όριά του. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την κατάσταση στο λιμάνι σήμερα το πρωί, με τα κύματα να μπαίνουν βαθιά μέσα στο λιμάνι μέχρι και τα καταστήματα, μην επιτρέποντας σε κανένα να περάσει από το παραλιακό μέτωπο.

Δείτε τις φωτογραφίες


Φωτογραφία: Γιάννης Σταφανουδάκης


Κύματα έριξαν μέρος του τοιχίου του ενετικού λιμένα Χανίων

Δεν άντεξε τη μανία των κυμάτων και υποχώρησε ένα τμήμα Τα κύματα και η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν άφησαν όρθιο το τοιχίο του λιμενοβραχίονα στο ενετικό λιμάνι Χανίων. Η δύναμη των κυμάτων φαίνεται ότι προκάλεσε την πτώση μικρού μέρους του τοιχίου του μνημείου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό στη φωτογραφία πώς φαίνεται η φουσκωμένη θάλασσα πίσω από το τοιχίο, με τα κύματα να είναι ορατά από την απέναντι προβλήτα.


Τα κύματα φτάνουν στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου

Ο δρόμος έχει γεμίσει με πέτρες και βότσαλα Άκρως επικίνδυνη ήταν μετά το μεσημέρι η οδήγηση στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος του Γερανίου και του Πετρέ, καθώς τα τεράστια κύματα έφταναν μέχρι τον δρόμο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει γεμίζει το οδόστρωμα με πέτρες και βότσαλα από την παρακείμενη παραλία, ενώ από την άλλη πλευρά έπεφταν και πέτρες από τα υψώματα. Όλες οι δυνάμεις των αρμόδιων αρχών και τα συνεργεία είναι επί ποδός, αλλά καθώς οι συνθήκες μεταβάλλονται διαρκώς οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.


Πηγή: flashnews, zarpanews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις