Βίλια: Ειδικότερα, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι τα Βίλια, η Βάρη, η Βούλα, η Νέα Μάκρη, η Πετρούπολη, τα Βριλήσσια και το Πόρτο Ράφτη, που έμειναν για ώρες ή μέρες στο σκοτάδι. Ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απέδωσε τις πολύωρες διακοπές σε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Στα Βίλια, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, το υπέργειο δίκτυο επιβαρύνθηκε και από το βάρος του χιονιού, ενώ το χωριό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μαρτυρικό καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες ζει υπό τον εφιάλτη των διακοπών της ηλεκτροδότησης. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και πριν από την πρωτοχρονιά σημειώθηκε μπλακ άουτ μετά από ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα Βίλια και τους κοντινούς οικισμούς. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έδιναν τη μάχη για να προσεγγίσουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους στα Βίλια, με το χιόνι στην περιοχή να είναι πυκνό και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 50 εκατοστά. Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς το χιόνι αρχίζει και γίνεται πάγος. Πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και ο κίνδυνος ανάγκης απεγκλωβισμού είναι μεγάλος.

Ο φόβος για πιθανή διακοπή ηλεκτροδότηση είναι μεγάλος, καθώς το ρεύμα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρα αλλά επανήλθε.Διαβάστε: Βίλια: 10 κλικ για το χωριό της Αττικής που χιονίζει επί δέκα ημέρες


Οι εικόνες από την περιοχή είναι εντυπωσιακέςΑνακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από χθες έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 230 συνεργεία και 30 συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει τα περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Από τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αντιμετωπίσει περίπου 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και ένα μεγάλο αριθμό βλαβών σε γραμμές Χαμηλής Τάσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Τα προβλήματα αυτά, ασφαλώς οφείλονται κατά κύριο λόγω στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, με δεδομένο ότι το περίπου 90% του δικτύου είναι εναέριο. Τα προβλήματα βεβαίως προκύπτουν και από το γεγονός ότι το δίκτυο σε πολλά σημεία του είναι παλαιό και δεν έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι αναγκαίες επενδύσεις για την αναβάθμισή του» τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Αυτή την ώρα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στην περιοχή της Θήβας, κυρίως λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου.

Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις