Κυριάκος Μητσοτάκης ΗΠΑ: Η Ελληνική σημαία κυματίζει στο Blair House του Λευκού Οίκου. Tο Blair Houseφιλοξένησε όλουςτους ΕλληνεςΠρωθυπουργούς.Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπρόφσκιθα φιλοξενηθούν µε όλα τα µέλη της ελληνικής αποστολής στο Blair House, τον επίσημο χώρο για τους καλεσμένουςπου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και συνάντηση.

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς,ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τελικά αποφασίστηκε µε τη σύµφωνη γνώµη και των δύο πλευρών να µην πραγµατοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, καθώς οι Αµερικανοί δηµοσιογράφοιαναμένεται να ασχοληθούν µε θέματα των ΗΠΑ κι όχι με την συνάντηση, κάτι που θέλει να αποφύγει ο Λευκός Οίκος.

Τελευταία φορά που κυμάτιζε η Ελληνική σημαία στον προεδρικό ξενώνα ήταν 2017, τότε που οΑλέξης Τσίπραςήταν ο τέταρτος κατά σειρά Έλληνας Πρωθυπουργός που είχε φιλοξενηθεί εκεί. Έχουν προηγηθεί ο Κώστας Σημίτης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Ο Κώστας Καραμανλής αν και είχε επισκεφθεί επισήμως την αμερικανική πρωτεύουσα δεν είχε φιλοξενηθεί στοBlair Houseκαθώς με δική του απόφαση η ελληνική αποστολή είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο.Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς είχε μείνει στον ειδικό χώρο φιλοξενίας των αρχηγών ξένων κρατών καθώς η επίσκεψή του στις ΗΠΑ δεν είχε επίσημο χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ :Αυτό είναι το Blair House που φιλοξένησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους Ελληνες Πρωθυπουργούς [pic & vid]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις