Κλειστά σχολεία αύριο: Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες. Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.

Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας. Στον Ψηλορείτη, παρότι το χιόνι έφτασε μέχρι και τα πεδινά του δήμου Ανωγείων, δεν έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα που να αφορά κυρίως το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.Λέσβος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.


Θήβα

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία στη Θήβα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά
  • των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09.00.
  • Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βίλια

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.


Ποιος παίρνει την απόφαση

  • Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών αναφέρει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα κατά την εκτίμησή του διδακτηριακά προβλήματα όσον αφορά στη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου του και τους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγείται στους αρμόδιους Δημάρχους τη διακοπή ή μη της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου.
  • Ο Δήμαρχος εκδίδει τη σχετική απόφαση, την οποία και κοινοποιεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Αν η έκτακτη κατάσταση αφορά πέραν του ενός Δήμου σε μία περιφερειακή ενότητα, τότε την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με το Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94την έχουν πλέονοι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη.Τι ισχύει για τους παιδικούς σταθμούς

Όταν υπάρχουν έκτακτες καιρικές ή άλλες συνθήκες, οι προϊστάμενες /οι Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών των Δήμων, βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους, προκειμένου να μεριμνήσουν για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και ενημερώνουν σε περίπτωση ανυπέρβλητων δυσκολιών για το αν θα παραμείνουν κλειστοί οι χώροι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις