Κλειστά σχολεία αύριο θα υπάρξουν λόγω χιονιού ή παγετού σε αρκετές περιοχές τη χώρας. Τι ισχύει όμως από πλευρά νομοθεσίας. Ποιος παίρνει την τελική απόφαση:

  • Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών αναφέρει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα κατά την εκτίμησή του διδακτηριακά προβλήματα όσον αφορά στη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου του και τους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγείται στους αρμόδιους Δημάρχους τη διακοπή ή μη της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου.
  • Ο Δήμαρχος εκδίδει τη σχετική απόφαση, την οποία και κοινοποιεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Αν η έκτακτη κατάσταση αφορά πέραν του ενός Δήμου σε μία περιφερειακή ενότητα, τότε την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με το Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94την έχουν πλέονοι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη.Τι ισχύει για τους παιδικούς σταθμούς

Όταν υπάρχουν έκτακτες καιρικές ή άλλες συνθήκες, οι προϊστάμενες /οι Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών των Δήμων, βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους, προκειμένου να μεριμνήσουν για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και ενημερώνουν σε περίπτωση ανυπέρβλητων δυσκολιών για το αν θα παραμείνουν κλειστοί οι χώροι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις