Μπέτυ Μπαζιάνα: Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, βρέθηκε για τρίτη φορά η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα. Συγκεκριμένα, η κ. Μπαζιάνα βρέθηκε και πάλι ανάμεσα στο ακροατήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο. Σημειώνεται πως η ίδια είχε ξαναβρεθεί στη δίκη άλλες δύο φορές ενώ επέλεξε να παρακολουθήσει την αγόρευση της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Χρύσας Παπαδοπούλου η οποία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα. Σημειώνεται πως σήμερα σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και τη δική του αγόρευση ο Κώστας Σκαρμέας συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Η αγόρευση της συνηγόρου αποδόμησε βήμα βήμα την πρόταση εισαγγελέα ότι δεν υφίσταται θέμα εγκληματικής οργάνωσης και ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς λειτούργησε μόνος του όταν μαχαίρωσε τον μουσικό. Πρόταση η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν έγινε γνωστή. Η συνήγορος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Ρουπακιάς δεν λειτούργησε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν μέλος του 5μελούς Συμβουλίου της Νίκαιας. Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών». Συνέχισε λέγοντας: «Ο Παύλος έγραφε τραγούδια, δεν σηκωνόταν 11.30 το βράδυ από το σπίτι του να βρει φασίστες και να τους μαχαιρώσει. Δεν υπάκουε στις εντολές κανενός πυρηνάρχη». Ήταν ελεύθερος και αυτόνομος. Άλλοι υπάκουσαν και σηκώθηκαν άρον άρον από το σπίτι τους το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου για να σκοτώσουν».

Είπε επίσης, επικαλούμενη συνομιλίες, πως ο μουσικός ήταν στοχοποιημένος. Κατά την κ. Παπαδοπούλου, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτει, χωρίς αμφιβολία, «ενεργοποίηση τάγματος εφόδου» και είναι αδιάφορο αν υπήρξε εντολή δολοφονίας του. «Είναι παραπλανητικό το ερώτημα -είπε η συνήγορος- αν υπήρξε εντολή της ηγεσίας, δεν ερευνά το δικαστήριο αν υπήρξε εντολή διότι δεν υπάρχει κατηγορία ηθικής αυτουργίας και δεν κρίνεται αν ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα. Η εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εκείνο το βράδυ».


Παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα

Εξάλλου, παρέμβαση πραγματοποίησε το Αυτοδιαχειριζόµενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων το πρωί της Πέμπτης. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr τα μέλη της κίνησης κρέμασαν πανό με συνθήματα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το πανό κατέβηκε τελικά από συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων.

"Τo Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero, αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Τρίκαλα και είναι ένας Χώρος παρέμβασης στην τοπική κοινωνία που αποπειράται να αλλάξει δεδομένα στους τομείς της γνώσης, της αισθητικής, της κοινωνικής κριτικής, της πολιτικής δράσης, των συστημάτων αξιών – ίσως και της δημιουργίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις