Η MYARTIST είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Εταιρεία (Κοιν.Σ.Επ.), που ιδρύθηκε το 2018, και ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας με έμφαση στην επανένταξη κοινωνικά ευάλωτων ή περιθωριοποιημένων καλλιτεχνών (άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι, πρώην κρατούμενοι, κ.λπ.).

Η οργάνωση προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης, καθοδήγησης και συμβουλευτικής σε καλλιτέχνες που θέλουν να συστηθούν ή να επανασυστηθούν στο κοινό, καλώντας τις εταιρείες να «υιοθετήσουν» έναν καλλιτέχνη και να αναλάβουν τα λειτουργικά του έξοδα (για τη δημιουργία ενός πίνακα, ενός γλυπτού, την οργάνωση μίας έκθεση φωτογραφίας, κ.λπ.), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

H MYARTISTδιοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης, προκειμένου οι καλλιτέχνες να διαμορφώσουν το δικό τους portfolio, τη δημιουργία golden paragraph, και το βιογραφικό τους σημείωμα, ώστενα προωθήσουν το έργο τους στο κοινό αλλά κυρίως να έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες. Η MYARTIST έχει έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, μεστόχο τη μείωση της ετεροαπασχόλησης στον καλλιτεχνικό κλάδο, αλλά και τη δημιουργία «χώρων μνήμης» μέσα στην καθημερινότητα του πολίτη με έντονο καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει και η Σοφία: «Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, είναι μέλος της καθημερινότητάς μας. Και αυτόείναι που θέλουμε να επιτύχουμε ως κοινωνική οργάνωση, εκτός από τη βελτίωση της ζωής των καλλιτεχνών.Την επαφή και την εξοικείωση των πολιτών με την τέχνη σε κάθε της μορφή»!

Παράλληλα, η ομάδα της MYARTIST διοργανώνεικαι συμμετέχεισε πολλές δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την επιπρόσθετη επιμόρφωση των μελών της καιτην επέκταση του πανευρωπαϊκού της δικτύου. Διοργανώνει, επίσης,εκδηλώσεις και εκθέσειςτέχνης «πολιτισμικά προσβάσιμες», σύμφωνα με τα άρθρα 30 και 32 της Σύμβασης του Ο.Η.Ε για τα Άτομα με Αναπηρία.

Έκθεση Φωτογραφίας «Static Movements» του Spyros Hound, στο Σεράφειο, 2019


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης www.myartist.grκαι τη σελίδα της MYARTIST στο Facebook

E-mail:[email protected]

Τηλέφωνο:+30 210 300 3722

Διεύθυνση: Επιδαύρου 11, Πειραιάς, 185 33, Greece