Συντάξεις αναδρομικά: «Η κυβέρνηση να αποδώσει στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει παρακρατηθεί παράνομα»

Συντάξεις αναδρομικά: «Η κυβέρνηση να αποδώσει στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει παρακρατηθεί παράνομα»

Συντάξεις αναδρομικά: Κουμπούρης - «Η κυβέρνηση να αποδώσει στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει παρακρατηθεί παράνομα»

Συντάξεις αναδρομικά: Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι και συνταξιούχοι την ώρα που στο ΣτΕ συζητείται η υπόθεση για τα αναδρομικά και τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων από το 2013 με πορεία προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε: «Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συγκέντρωση. Απαιτούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να δώσει ό,τι μας έχει παρακρατήσει παράνομα. Διεκδικούμε, επίσης, όλα τα αιτήματά μας, τα δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή. Η κυβέρνηση πρέπει, χωρίς δίκες και δικαστήρια, να αποδώσει τώρα στους συνταξιούχους ό,τι τους έχει παρακρατηθεί παράνομα».

Ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, καθώς έρχεται καινούργιο ασφαλιστικό. «Ό,τι αντιασφαλιστικό έχει ψηφιστεί έως σήμερα, ισχύει και φέρνουν και νέα μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ. Παράλληλα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει απευθύνει κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι η δίκη στο ΣτΕ είναι πιλοτική δίκη αγωγής 46 συνταξιούχων του ΟΤΕ, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και εγείρει αξιώσεις για όλη την λεγόμενη μεταβατική περίοδο, δηλαδή από το 2013 έως και το 2019. Οι υποθέσεις θα συζητηθούν με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) και μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, με το επιχείρημα ότι στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.