Η Casey Kirchhoff, μια γυναίκααπό την Αυστραλία επέλεξε να ποστάρει φωτογραφίες από τον κήπο της, ο οποίος έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανέπαφος παρ' όλο που το υπόλοιπο σπίτικαταστράφηκε ολοσχερώς. Η ιστορία της στο twitter δείχνει ότι η ελπίδα δεν χάνεται..

Η Casey είναιυποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και καλλιεργεί με μεγάλο ενθουσιασμό φυτά. Όταν η φωτιάέφτασε στο σπίτι της τα κατέστρεψε όλα εκτός από τον κήπο της για κάποιο λόγο,ούτε καν το θερμοκήπιο. Μια θεϊκή παρέμβαση ή ο τρόπος της φύσης, που της άφησε την ελπίδα ότι ίσως δεν θα χρειαστεί να τα φτιάξει όλα από το μηδέν.Η κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της λόγω των πυρκαγιών που έρχονται προς το Wingello, ένα χωριό στα νότια Highlands της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μαζί της πήρε και τα τρία αξιολάτρευτα σκυλιά της, η Billy, η Evig και η Cookie, τη συλλογήαπό σπόρους της, καθώς και μια οικογένεια 7 πτηνών ορτυκιών. Κατάφερε επίσης να σώσει κάποια από τα αγαπημένα της φυτά όπως τα διάφορα φυτά πιπεριάς.Όταν επέστρεψε στο σπίτι της, βρήκε τα πάντα καμένα … εκτός από κάποια τμήματα του κήπου της.Οι εικόνες δείχνουν ότι κάποια σημεία του φράκτη και το θερμοκήπιο έμειναν άθικτα. Ακόμη και μερικές από τις κολοκύθες και τα λουλούδια της!

Η ίδια είπε μέσα από τους λογαριασμούς της στα socialmedia: «Η σημερινή κρίση λόγω των πυρκαγιών στην Αυστραλία είναι πρωτοφανής. Παρακολουθώ με απόλυτη φρίκη όλες αυτές τις ημέρες τις πυρκαγιές να καταστρέφουντα πάνταστην πορεία τους, ανεξάρτητα από το αν είχαν γίνει προσπάθειες για τη μείωση τουκινδύνου. Οι σοβαρές συνθήκες ξηρασίας επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, η οποία επηρεάζει τις κλιματολογικές διεργασίες που ρυθμίζουν τις βροχοπτώσεις στην Αυστραλία. Έχουμε βιώσει αύξηση στη θερμοκρασία ηοποίααναμένεται να ανέβει. Έχουμε κυριολεκτικά λίγες δεκαετίες μπροστά μας για να δράσουμε για την αλλαγή του κλίματος, όμως οι ηγέτες του κόσμου σέρνουν τα πόδια τους, και χειρότερο από όλα στην Αυστραλία. Χρειαζόμασταν ενέργειες για την αλλαγή του κλίματος πριν από πολλές δεκαετίες. Αλλά επειδή δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό πια τιςχρειαζόμαστε ΤΩΡΑ».

(φωτογραφίες από το boredpanda.com)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις