Κουκάκι τώρα: Σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και σε κυνηγητό του κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος, προέβησαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έσπευσαν στην περιοχή, μία ώρα μετά την ανακατάληψη από αντιεξουσιαστές των δύο κτιρίων, τα οποία είχαν εκκενωθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την αστυνομία. Σημειώθηκαν προσαγωγές εννέα ατόμων, τα οποία συμμετείχαν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων. Στη συνέχεια η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες: η μία κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ωστόσο υπάρχει αναμονή σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας, καθώς οι καταληψίες παραμένουν στα κτίρια.

Θυμίζουμε ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου, είχε συλληφθεί με βίαιο τρόπο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, μαζί με τους δύο γιους του.

Κουκάκι τώρα: Το κείμενό τους στο Indymedia

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις, ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.org. Το κείμενο φέρει την υπογραφή της «Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου».

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες. Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση».

Φωτορεπορτάζ από τις ανακαταλήψεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις