Κουκάκι κατάληψη: Ο κεντρικός «διαχειριστής» των τριών καταλήψεων στην περιοχή καθώς και η κόρη ενός γνωστού ηθοποιού βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 21 συλλήψεις, τόσο καταληψιών όσο και αλληλέγγυων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Κατά την μεταφορά τους στην Ευελπίδων σημειώθηκε ένταση και έγιναν 6 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κεντρικός «διαχειριστής» των καταλήψεων, που συνελλήφθη, είναι γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές στο παρελθόν. Φέρεται να διαχειρίζεται και τις τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Μάλιστα, από τους 21 συλληφθέντες στο Κουκάκι οι 10 είχαν συλληφθεί ξανά, όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ και απασχολούν τις Αρχές με τη δράση τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες όμως βρίσκεται και η ανήλικη (16 ετών) κόρη γνωστού ηθοποιού, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή σειρά τηλεοπτικού καναλιού που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο ανακατάληψης, καθώς μέσα στο κτίριο υπήρχαν πολλά τρόφιμα και κεριά. Οι γείτονες άκουγαν θορύβους τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο νόμιζαν ότι κάποιος έκανε οικοδομικές εργασίες. Όλο το κτίριο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς υπάρχουν κομμάτια από τσιμεντόλιθους.

Πρώτα έγινε η εκκένωση της κατάληψης της Ματρόζου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 20:30, με την έφοδο των αστυνομικών και την σύλληψη 5 καταληψιών (3 άνδρες και 2 γυναίκες), εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Νωρίτερα, οι αστυνομικοί – με εντολή εισαγγελέα – άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος, ενώ οι αντιεξουσιαστές, που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους, έπιπλα και μπογιές στους αστυνομικούς, οι οποίοι προστατεύονταν με τις ασπίδες. Παράλληλα, οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ χρησιμοποιούσαν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς, προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρίσκονταν και στο πίσω μέρος του κτιρίου, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη διαφυγή των καταληψιών. Η όλη επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, παρακολουθείτο από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια, ακολούθησε επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου 21, όπου βρίσκονταν μέσα 8 άτομα (5 άνδρες και 3 γυναίκες).

Κουκάκι κατάληψη: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοινώσεις για την επιχείρηση. «Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές», ανέφερε για την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου.

Ενώ για την επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις